preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

 > Naslovnica

Dvadeset dana dobrote

Autor: Linda Pavletić Miharija, 28. 11. 2018. 12:10

       Od 23. 11. 2018. do 21. 12. 2018. godine u našoj će se školi odvijati projekt „Dvadeset dana dobrote“. Kroz projekt će učenici brojnim aktivnostima razvijati empatiju prema svim živim bićima te  prijateljsko ozračje u svojoj okolini. Neke od planiranih aktivnosti: pričanje priče i druženje s našim malim prijateljima iz vrtića Fijolica, akcija sakupljanja staroga papira, likovne radionice na kojima će se izrađivati ukrasi za božićni sajam (novac od prodaje staroga papira i ukrasa donirat ćemo udruzi Srce za Afriku, i azilu Viškovo), pisanje i odašiljanje lijepih misli i želja na organiziranoj čajanci, dan smijeha, dan zagrljaja, dan viceva, dan darivanja dobrih ideja za knjigu, dan pjevanja i još mnogo aktivnosti kojima ćemo širiti dobrotu. Pridružite nam se svojim idejama i dobrotom!!!

[više]

NAŠA TURSKA KUĆA

Autor: Linda Pavletić Miharija, 26. 11. 2018. 11:15

TURSKA KUĆA – PRVA SLIKOVNICA U IZDANJU OŠ BAKAR NASTALA UZ POTPORU PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

              Dana 21. studenog 2018. godine u prostoru Gradske knjižnice Bakar upriličeno je predstavljanje slikovnice Turska kuća – The Turkish house, prvog djela u izdanju Osnovne škole Bakar. Ravnateljica knjižnice gospođa Dolores Paro-Mikeli  srdačno je pozdravila nazočne te najavila ravnateljicu škole Mirjanu Dragičević koja je prisutne  insprativnim govorom upoznala s projektom.

Riječ je o dvojezičnoj slikovnici koja je nastala na temelju poznate bakarske legende o turskoj kući koja krasi naš primorski gradić već nekoliko stoljeća. Slikovnica je pisana na čakavskome narječju i engleskome jeziku. Ideja o dvojezičnosti proizašla je težnje za očuvanjem čakavštine kao dijela našeg identiteta, te prihvaćanja engleskoga jezika kao neizbježne stvarnosti kojoj se moramo prikloniti, ali na što bolji način.

Ideja o izradi slikovnice i cjelokupni posao proizašao je iz prostora naše školske knjižnice. Autor teksta na čakavskome narječju je Ana Cuculić, a autor teksta na engleskome jeziku Bruno Vladislović. Vizualni identitet, ali i srce ovoj slikovnici dala je ilustratorica Scarlet Vukelić, učenica 7.a razreda. Njezin veliki talent, ali i ozbiljnost spram rada te nesvakidašnja skromnost oduševili su sve koji su pokazali interes za slikovnicu i mladu ilustratoricu.

[više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Alma Hess, 21. 11. 2018. 19:04

I ove godine sjećamo se grada heroja... Promišljamo o žrtvama, stradanjima, poginulim braniteljima, ljubavi prema domovini.

U našoj školi s poštovanjem i ljubavlju obilježili smo Dan sjećanja na  Vukovar. Zapalili smo svijeće za sve vukovarske žrtve. Svjetla su ostala svijetliti i u noći, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva, kojem nas je učio, okupio i ujedinio Vukovar.

 

[više]

Slatki dan u Zagrebu

Autor: Linda Pavletić Miharija, 13. 11. 2018. 07:55

Jesenski ponedjeljak, 12. studenoga 2018. godine, učenice i učenici petih razreda proveli su u Zagrebu. Glavni grad ih je dočekao okupan suncem. Uživajući u neobično lijepom danu, razgledali su tvornicu čokolade i bombona "Kraš" te upijali slatke mirise i čokoladne okuse koji su se mogli osjetiti iz svakog kutka tvornice. Naučili su puno o proizvodnji čokolade i postali pravi stručnjaci za kušanje ove ukusne i zdrave delicije iz tropskih krajeva.

U nastavku dana prošetali su se Zagrebom te posjetili Muzej iluzija koji ih je oduševio neobičnim i zanimljivim poigravanjima ljudskim osjetilima.

U povratku kućama bili su zadovoljni, ali i vrlo umorni te prepuni dojmova.

[više]

Veliki uspjeh naših sedmašica

Autor: Linda Pavletić Miharija, 11. 11. 2018. 18:10

Na natječaju Školske knjige i Udruge HAB „Bakin vrt u mojem tanjuru“

Veliki uspjeh naših sedmašica

Nika Nađ osvojila je 1. mjesto, a Tijana Ilić  2. mjesto u izradi herbarija

     Na 1. natječaju stvaralačkog projekta „Bakin vrt u mojem tanjuru“, u  organizaciji ŠKOLSKE KNJIGE I UDRUGE HRVATSKA AUTOHTONA BAŠTINA, naše učenice osvojile su najbolje rezultate u kategoriji izrade herbarija. Natječaj je raspisan u nekoliko kategorija, a trajao je od lipnja do 1. listopada ove godine.

      Svojim je Ljubičastim herbarijem Nika Nađ, učenica 7.b razreda, osvojila 1. mjesto, a Tijana Ilić, iz istog razreda, svojim je Ružičastim herbarijem osvojila  2. mjesto. Cijelo ljeto one su marljivo skupljale primorsko bilje, prešale ga i izradile herbarije koji su ljepotom i bogatstvom oduševili članove prosudbene skupine. Njihova je profesorica Valentina Janeš, koja ih je potaknula na rad i sudjelovanje u ovom zanimljivom i poučnom  projektu, nagrađena mentorica. Naime, cilj je projekta razmisliti, spoznati i naučiti koje je hrvatsko autohtono bilje u kraju u kojem živimo te ga pomirisati, okusiti, ... i sačuvati od zaborava.

      U natječaju je sudjelovalo više od 70 škola i više od 650 učenika koji su time uključeni u provedbu projekta „MALI ČUVARI HRVATSKOG IDENTITETA ZA PONOSNO SUTRA“. Svi su radovi izloženi u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu. Izložba je svečano otvorena 7. studenoga, a nagrađenim su učenicima uručene su vrijedne nagrade. Naša je Nika s roditeljima nazočila otvorenju izložbe i preuzela diplomu i nagradu.

      Ponosni smo na obje vrijedne učenice koje su na vrlo lijep način prezentirale, ne samo sebe, nego i cijelu školu i svoj kraj.

https://www.skolskiportal.hr/clanak/10847-bakin-vrt-u-mojem-tanjuru/

[više]

JESENSKI ŠEŠIRI

Autor: Linda Pavletić Miharija, 6. 11. 2018. 21:56

Na satovima Hrvatskoga jezika

Mjesečni projekt: Priča jesenskoga šešira

Petaši su nas i ove godine obradovali prekrasnim jesenskim šeširima koji su izloženi u školskim hodnicima. Naime, na satovima Hrvatskoga jezika učenici sudjeluju u mjesečnim projektima. Tako mjesec listopad u 5. razredu obilježava rad na mjesečnom  projektu Priča jesenskog šešira. Učenici skupljaju jesensko lišće i plodove (kestene, bundevice, kukuruz, šipak...), suše ih, a potom lijepe na odabrani stari šešir. Šeširu daju ime i smišjaju priču  koju  na dan prezentacije pričaju.

Baš je bilo veselo kada su 30. i 31. listopada petaši u školi s  jesenskim šeširima na glavama pričali svoje maštovite priče.  Na sat su pozvali i ravnateljicu Mirjanu Dragičević koja je pohvalila ljepotu šešira i priča, te kreativnost učenika.

Sada tople jesenske boje ovih šešira krase naše školske hodnike.

[više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Alma Hess, 14. 10. 2018. 19:56

U mjesecu listopadu obilježavamo Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha. Vrijeme je to kada pokazujemo da je kruh čovjekova potreba, simbol života, zajedništva jer ujedinjuje rad mnogih ratara, mlinara, pekara.

I u našu školu donijeli smo obilje plodova: tikvice, kukuruze, jabuke, kruške, kestene, a najviše divljenja izazvali su mirisni  pečeni kruh, peciva, kolači i kiflice koje su učenici uz pomoć svojih učiteljica izložili na prigodnoj izložbi.

Nakon kratke priredbe na kojoj se pjevalo, recitiralo i veselilo, vlč. Nikica Jurić pozdravio je prisutne, te je blagoslovio sve donesene darove. Nakon blagoslova učenici su kušali ukusne slastice od brašna, te su ih podijelili sa prijateljima iz vrtića "Fijolica" koji su posjetili školu.

Ovim putem želimo zahvaliti roditeljima, vrijednim nonama i bakama, bez čijeg truda i ljubavi ne bismo mogli na ovako svečan način upriličiti ovu svečanost u školi. 

[više]

Dječji tjedan

Autor: Alma Hess, 3. 10. 2018. 20:16

Dječji tjedan obilježava se svake godine prvi tjedan u mjesecu listopadu. Cilj obilježavanja Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

I u našoj školi obilježen je Dječji tjedan raznim aktivnostima.

Naši najmlađi učenici pogledali su predstavu "Nezahvalna bubamara" u organizaciji Društva naša djeca Bakar. Predstavu su izveli polaznici dramske skupine: Marta Sičanica (6.b), Mia Đudarić (6.b), Lorena Protić (6.b), Lara Dejanović (5.b), Kornelija Anić (5.b) i Ivan Zdjelar (4.r.)

[više]

Integrirani dan u 4. razredu

Autor: Alma Hess, 3. 10. 2018. 19:52

Ivana Brlić Mažuranić: Šuma Striborova

Dana 27.09.2018.u 4.razredu realiziran je integrirani dan posvećen bogatom stvaralaštvu Ivane Brlić Mažuranić.

Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Učenici su na svakom nastavnom predmetu dobili druge zadatke koje su s puno truda, mašte, znanja i veselja u potpunosti ostvarili.

Bio je to predivan školski dan u kojem smo svi uživali!

[više]

U DALMACIJI ...

Autor: Linda Pavletić Miharija, 26. 9. 2018. 22:20

[više]

Posjet izložbi "Mladi inovatori"

Autor: Alma Hess, 23. 9. 2018. 16:23

Naši učenici  sudjelovali su na otvorenju izložbe  "Mladi inovatori" koja je održana u Domu kulture Matija Mažić u Bakru. Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske. Učenici sedmih razreda sudjelovali su na edukativnim radionicama, dok su naši najmlađi učenici nastupili na otvorenju izložbe i predstavili  se prigodnim programom.

[više]

UPOZNAJEMO ZAVIČAJ

Autor: Alma Hess, 23. 9. 2018. 16:12

Učenici 3. razreda u pratnji svoje učiteljice Klare Turina krenuli su na vanučioničnu nastavu od Bakra prema Zlobinu.

Putem smo uočavali promjene u pogledu na obzor. Na Zlobinu (zlobinskom brdu) smo uočavali jesenske promjene u prirodi, prepoznavali smo jestive šumske plodove, naučili razlikovati stablo bukve i šetali se šumom. Naučili smo da su i šume pluća našeg planeta Zemlje.U povratku smo obišli Hreljin, novo igralište i dvoranu, te krenuli preko Praputnjaka, Krasice i Kukuljanova natrag u školu.

Učenici 3. razreda

[više]

POSJET KUĆI KLOVIĆ

Autor: Alma Hess, 23. 9. 2018. 16:01

Učenici 4. razreda u pratnji svoje učiteljice Vesne Batistić posjetili su Kuću Klović u Grižanama. Nakon razgledavanja muzeja učenici su sudjelovali u likovnoj radionici pod vodstvom crikveničkog slikara Marijana Mavrića koji ih je uputio u tajne slikarstva - izrada minijatura.

Nakon radionice učenici su posjetili obližnja mjesta i umjetno jezero Tribalj. Veseli i puni dojmova vratili su se u Bakar.

[više]

Tijekom velikog odmora ...

Autor: Linda Pavletić Miharija, 14. 9. 2018. 07:55

U skladu s Kućnim redom škole, a u cilju povećavanja sigurnosti učenika i učenica tijekom boravaka u školi, strogo se zabranjuje izlazak učenika i učenica iz prostora školskog dvorišta tijekom malog ili velikog odmora. Molimo roditelje za razumijevanje i pomoć kako bismo što bezbolnije i brže priviknuli djecu na poštivanje ovog pravila.
Učenicima i učenicama nudimo mogućnost primanja školske marende, a ukoliko se roditelji ipak odluče na samostalno pripremanje školskog obroka svoje djece, molimo ih da se pobrinu da djeca obrok ujutro donesu sa sobom u školu jer ga neće biti u mogućnosti kupovati tijekom velikog odmora u obližnjim trgovinama izvan školskog dvorišta.

[više]

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA (USŠ)

Autor: Linda Pavletić Miharija, 12. 9. 2018. 15:54

Program Univerzalne sportske škole (USŠ) provodi se već desetu godinu i namijenjen je učenicima od prvoga do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj programa je uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja.

Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Potrebno je istaknuti kako upravo USŠ može predstavljati temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša, jer stjecanjem većeg broja motoričkih znanja u ranijim fazama sportskog razvoja iz raznih sportskih grana omogućuje uspješniju sportsku specijalizaciju kasnije.

Univerzalna sportska škola za svu djecu potpuno je besplatna. Motorički se sadržaji biraju prema mogućnostima djece te dobi. Satovi USŠ se dva puta tjedno odvijaju u školskim dvoranama i traju 45 minuta. Dijagnostika antropometrijskih karakteristika, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djece provodi se dva puta godišnje (inicijalno i finalno provjeravanje). Na osnovi dobivenih rezultata prati se individualni i grupni napredak, utvrđuju se nedostaci, te se valorizira  cjelokupan program.

 

Satovi USŠ u sportskoj dvorani OŠ Bakar održavati će se u srijedu 8. sat (14:05.-14:50) i petak 7. sat (13:15.-14:00). S radom počinjemo tijekom 10. mjeseca.

[više]

Zašto postati učenik Osnovne škole Bakar? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 29. 6. 2018. 16:54

-  Za sve učenike mlađih i starijih razreda organiziramo nastavu samo u jutarnjoj smjeni s početkom u 8 sati.
-  Za učenike mlađih razreda nudimo kvalitetan i dobro organiziran produženi boravak.
-  Omogućujemo ručanje u školi za sve zainteresirane učenike mlađih razreda.
- Omogućujemo besplatan prijevoz učenika-putnika kvalitetnim školskim autobusima.
-  Nudimo besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve učenike mlađih i starijih razreda.

-  Izvodimo kvalitetnu i modernu nastavu u novouređenim udobnim učionicama.
-  Nastava se odvija u odjeljenjima s manjim brojem učenika što omogućuje individualni pristup svakom učeniku.
-  U manjim grupama realiziraju se projekti školskih i izvanškolskih sadržaja.
- Možemo se pohvaliti novouređenom prostranom knjižnicom u kojoj će od jeseni učenici moći uživati u brojnim kreativnim i maštovitim aktivnostima.

-  Već dugi niz godina provodimo preventivni program Trening životnih vještina za sve učenike od trećeg do sedmog razreda.

-  Organiziramo brojne školske izlete i ekskurzije. Za učenike petih i šestih razreda planiramo posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera te posjet gradu Zagrebu.

- Organiziramo Dane otvorenih vrata za roditelje učenika mlađih i starijih razreda (individualne informacije kod razrednih učiteljica i svih predmetnih učitelja).
- Održavamo redovite kontakte s roditeljima, a u tome nam pomažu e-dnevnici koje uspješno koristimo u nastavi već nekoliko godina.
- Redovito održavamo mrežne stranice škole i nudimo učenicima i roditeljima pravodobne informacije.

-  Omogućujemo uključivanje svih učenika mlađih razreda u potpuno besplatan program Univerzalne sportske škole.
-  Nudimo učenje izbornih predmeta (rimokatolički i islamski vjeronauk od prvog razreda te talijanski jezik od četvrtog razreda).

Nastava informatike od ove jeseni postaje redovna za učenike petog i šestog razreda, a izborna za učenike sedmog i osmog razreda te se odvija u novouređenoj učionici opremljenoj s 24 nova računala čime je omogućen rad svakog učenika na svom računalu.

-  Nudimo brojne izvannastavne aktivnosti: glazbeno-plesna grupa, dramsko-scenografska grupa te kreativne radionice za mlađe razrede te likovne, instrumentalne, pjevačke, sportske, novinarske i brojne druge grupe za starije razrede.

- Već dugi niz godina izdajemo školski list "VALI" koji se može podičiti brojnim priznanjima i nagradama.
- Organiziramo školske priredbe u kojima naši učenici rado sudjeluju kao pjevači, glumci i plesači.

[više]

Opasnost uz željezničku prugu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 20. 2. 2018. 20:24

Upozoravamo roditelje i učenike na opasnosti dječje igre uz željezničku prugu i penjanja na željezničke vagone. U privitku možete pročitati Brošuru sa savjetima.

[više]

Zabrana uporabe mobitela bez dozvole učitelja!!!!

Autor: Linda Pavletić Miharija, 21. 11. 2017. 09:12

Zbog učestalih problema vezanih uz uporabu mobilnih uređaja, učenicima se najstrože zabranjuje uporaba mobilnih uređaja tijekom boravka u svim prostorima škole.

Učenici smiju koristiti mobilni uređaj (radi kontakta s roditeljima) samo uz prethodnu dozvolu učitelja, ravnateljice ili pedagoginje škole.

Svoje mobilne telefone učenici na svoju odgovornost nose u školu i čuvaju u svojim školskim torbama. Mobiteli moraju imati stišan zvuk zvona kako ne bi ometali nastavni proces. 

Ukoliko učenik prekrši ovo pravilo, mobilni uređaj će mu biti oduzet i predan razrednici ili razredniku koji će ga pohraniti na sigurno, u svoj kabinet ili u tajništvo škole i obavijestit će roditelja o terminu kada može doći po mobilni uređaj svoga djeteta.

[više]

Primjerena odjeća za učenike i učenice

Autor: Linda Pavletić Miharija, 13. 6. 2017. 12:30

Poštovani roditelji, drage učenice i učenici!

Dolaskom toplih ljetnih dana neki naši učenici i učenice zaboravljaju na pravila odjevanja u školi pa stoga podsjećamo na članak 22. Kućnog reda Osnovne škole Bakar.

Prilikom boravka u školi učenici su dužni biti uredni i primjereno odjeveni:
za učenice je neprikladno dolaziti u prekratkim suknjama, kratkim hlačama, majicama s naramenicama i dubokim dekolteom te otkrivenog trbuha, a za učenike je neprikladno biti u potkošulji ili majicama sličnim potkošuljama i kratkim hlačama iznad koljena – šorcu ili kratkoj sportskoj opremi.

Primjerenim odjevanjem pokazujemo poštovanje prema instituciji u kojoj boravimo i ljudima kojima smo okruženi. Zahvaljujemo vam na razumijevanju.

[više]

ŠKOLSKI OBROCI - informacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 26. 8. 2016. 13:46

Pripremanje školske marende za učenike u matičnoj školi u Bakru započet će u ponedjeljak 10. rujna 2018., a u područnim školama u utorak 4. rujna 2018.

Cijena marende iznosi 7,00 kn po dnevnom obroku.

Roditelji/skrbnici su dužni dijete prijaviti za primanje školske marende do 6. 9. 2018. za matičnu školu i do 3. 9. 2018. za područne škole. Za sve sljedeće mjesece primanje školske marende potrebno je prijaviti do 25-og u mjesecu za idući mjesec zbog naručivanja namirnica. Naknadne prijave neće se uzeti u obzir.

Roditelji će primati ispunjene uplatnice za plaćanje troškova školske marende prije isteka tekućeg mjeseca. Uplatnice za rujan 2018. će se ispostaviti roditeljima s malim zakašnjenjem zbog čekanja rješenja o sufinanciranju  iz Grada Bakra. Molimo roditelje, korisnike jednog od oblika sufinanciranja Grada Bakra da čim ranije ishoduju rješenja kako ne bi došlo do nesporazuma prilikom ispostavljanja uplatnica.

Ukoliko roditelj ne plati marendu za tekući mjesec učenik/ca neće moći primati školsku marendu do podmirenja troškova.

Razrednice i razrednici su dužni popisati učenike koji će primati školsku marendu i cjeloviti popis dostaviti u računovodstvo. Prijavnice se popunjavaju samo za učenike koji se prvi put prijavljuju za primanje školske marende (učenici prvih razreda i novi učenici). Prijavnica za primanje školske marende se nalazi u privitku ove vijesti.

Učenici koji se nalaze na popisu dužnika iz prethodne školske godine ne mogu primati školsku marendu ili pohađati produženi boravak dok roditelji ne podmire sve dugove. Zahvaljujemo se roditeljima koji uredno podmiruju sve svoje troškove.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju