preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

 > Naslovnica

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA (USŠ)

Autor: Linda Pavletić Miharija, 12. 9. 2018. 15:54

Program Univerzalne sportske škole (USŠ) provodi se već desetu godinu i namijenjen je učenicima od prvoga do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj programa je uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja.

Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Potrebno je istaknuti kako upravo USŠ može predstavljati temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša, jer stjecanjem većeg broja motoričkih znanja u ranijim fazama sportskog razvoja iz raznih sportskih grana omogućuje uspješniju sportsku specijalizaciju kasnije.

Univerzalna sportska škola za svu djecu potpuno je besplatna. Motorički se sadržaji biraju prema mogućnostima djece te dobi. Satovi USŠ se dva puta tjedno odvijaju u školskim dvoranama i traju 45 minuta. Dijagnostika antropometrijskih karakteristika, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djece provodi se dva puta godišnje (inicijalno i finalno provjeravanje). Na osnovi dobivenih rezultata prati se individualni i grupni napredak, utvrđuju se nedostaci, te se valorizira  cjelokupan program.

 

Satovi USŠ u sportskoj dvorani OŠ Bakar održavati će se u srijedu 8. sat (14:05.-14:50) i petak 7. sat (13:15.-14:00). S radom počinjemo tijekom 10. mjeseca.

[više]

Tijekom velikog odmora ...

Autor: Linda Pavletić Miharija, 14. 9. 2018. 07:55

U skladu s Kućnim redom škole, a u cilju povećavanja sigurnosti učenika i učenica tijekom boravaka u školi, strogo se zabranjuje izlazak učenika i učenica iz prostora školskog dvorišta tijekom malog ili velikog odmora. Molimo roditelje za razumijevanje i pomoć kako bismo što bezbolnije i brže priviknuli djecu na poštivanje ovog pravila.
Učenicima i učenicama nudimo mogućnost primanja školske marende, a ukoliko se roditelji ipak odluče na samostalno pripremanje školskog obroka svoje djece, molimo ih da se pobrinu da djeca obrok ujutro donesu sa sobom u školu jer ga neće biti u mogućnosti kupovati tijekom velikog odmora u obližnjim trgovinama izvan školskog dvorišta.

[više]

ŠKOLSKI OBROCI - informacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 26. 8. 2016. 13:46

Pripremanje školske marende za učenike u matičnoj školi u Bakru započet će u ponedjeljak 10. rujna 2018., a u područnim školama u utorak 4. rujna 2018.

Cijena marende iznosi 7,00 kn po dnevnom obroku.

Roditelji/skrbnici su dužni dijete prijaviti za primanje školske marende do 6. 9. 2018. za matičnu školu i do 3. 9. 2018. za područne škole. Za sve sljedeće mjesece primanje školske marende potrebno je prijaviti do 25-og u mjesecu za idući mjesec zbog naručivanja namirnica. Naknadne prijave neće se uzeti u obzir.

Roditelji će primati ispunjene uplatnice za plaćanje troškova školske marende prije isteka tekućeg mjeseca. Uplatnice za rujan 2018. će se ispostaviti roditeljima s malim zakašnjenjem zbog čekanja rješenja o sufinanciranju  iz Grada Bakra. Molimo roditelje, korisnike jednog od oblika sufinanciranja Grada Bakra da čim ranije ishoduju rješenja kako ne bi došlo do nesporazuma prilikom ispostavljanja uplatnica.

Ukoliko roditelj ne plati marendu za tekući mjesec učenik/ca neće moći primati školsku marendu do podmirenja troškova.

Razrednice i razrednici su dužni popisati učenike koji će primati školsku marendu i cjeloviti popis dostaviti u računovodstvo. Prijavnice se popunjavaju samo za učenike koji se prvi put prijavljuju za primanje školske marende (učenici prvih razreda i novi učenici). Prijavnica za primanje školske marende se nalazi u privitku ove vijesti.

Učenici koji se nalaze na popisu dužnika iz prethodne školske godine ne mogu primati školsku marendu ili pohađati produženi boravak dok roditelji ne podmire sve dugove. Zahvaljujemo se roditeljima koji uredno podmiruju sve svoje troškove.

[više]

Zašto postati učenik Osnovne škole Bakar? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 29. 6. 2018. 16:54

-  Za sve učenike mlađih i starijih razreda organiziramo nastavu samo u jutarnjoj smjeni s početkom u 8 sati.
-  Za učenike mlađih razreda nudimo kvalitetan i dobro organiziran produženi boravak.
-  Omogućujemo ručanje u školi za sve zainteresirane učenike mlađih razreda.
- Omogućujemo besplatan prijevoz učenika-putnika kvalitetnim školskim autobusima.
-  Nudimo besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve učenike mlađih i starijih razreda.

-  Izvodimo kvalitetnu i modernu nastavu u novouređenim udobnim učionicama.
-  Nastava se odvija u odjeljenjima s manjim brojem učenika što omogućuje individualni pristup svakom učeniku.
-  U manjim grupama realiziraju se projekti školskih i izvanškolskih sadržaja.
- Možemo se pohvaliti novouređenom prostranom knjižnicom u kojoj će od jeseni učenici moći uživati u brojnim kreativnim i maštovitim aktivnostima.

-  Već dugi niz godina provodimo preventivni program Trening životnih vještina za sve učenike od trećeg do sedmog razreda.

-  Organiziramo brojne školske izlete i ekskurzije. Za učenike petih i šestih razreda planiramo posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera te posjet gradu Zagrebu.

- Organiziramo Dane otvorenih vrata za roditelje učenika mlađih i starijih razreda (individualne informacije kod razrednih učiteljica i svih predmetnih učitelja).
- Održavamo redovite kontakte s roditeljima, a u tome nam pomažu e-dnevnici koje uspješno koristimo u nastavi već nekoliko godina.
- Redovito održavamo mrežne stranice škole i nudimo učenicima i roditeljima pravodobne informacije.

-  Omogućujemo uključivanje svih učenika mlađih razreda u potpuno besplatan program Univerzalne sportske škole.
-  Nudimo učenje izbornih predmeta (rimokatolički i islamski vjeronauk od prvog razreda te talijanski jezik od četvrtog razreda).

Nastava informatike od ove jeseni postaje redovna za učenike petog i šestog razreda, a izborna za učenike sedmog i osmog razreda te se odvija u novouređenoj učionici opremljenoj s 24 nova računala čime je omogućen rad svakog učenika na svom računalu.

-  Nudimo brojne izvannastavne aktivnosti: glazbeno-plesna grupa, dramsko-scenografska grupa te kreativne radionice za mlađe razrede te likovne, instrumentalne, pjevačke, sportske, novinarske i brojne druge grupe za starije razrede.

- Već dugi niz godina izdajemo školski list "VALI" koji se može podičiti brojnim priznanjima i nagradama.
- Organiziramo školske priredbe u kojima naši učenici rado sudjeluju kao pjevači, glumci i plesači.

[više]

Zabrana uporabe mobitela bez dozvole učitelja!!!!

Autor: Linda Pavletić Miharija, 21. 11. 2017. 09:12

Zbog učestalih problema vezanih uz uporabu mobilnih uređaja, učenicima se najstrože zabranjuje uporaba mobilnih uređaja tijekom boravka u svim prostorima škole.

Učenici smiju koristiti mobilni uređaj (radi kontakta s roditeljima) samo uz prethodnu dozvolu učitelja, ravnateljice ili pedagoginje škole.

Svoje mobilne telefone učenici na svoju odgovornost nose u školu i čuvaju u svojim školskim torbama. Mobiteli moraju imati stišan zvuk zvona kako ne bi ometali nastavni proces. 

Ukoliko učenik prekrši ovo pravilo, mobilni uređaj će mu biti oduzet i predan razrednici ili razredniku koji će ga pohraniti na sigurno, u svoj kabinet ili u tajništvo škole i obavijestit će roditelja o terminu kada može doći po mobilni uređaj svoga djeteta.

[više]

Primjerena odjeća za učenike i učenice

Autor: Linda Pavletić Miharija, 13. 6. 2017. 12:30

Poštovani roditelji, drage učenice i učenici!

Dolaskom toplih ljetnih dana neki naši učenici i učenice zaboravljaju na pravila odjevanja u školi pa stoga podsjećamo na članak 22. Kućnog reda Osnovne škole Bakar.

Prilikom boravka u školi učenici su dužni biti uredni i primjereno odjeveni:
za učenice je neprikladno dolaziti u prekratkim suknjama, kratkim hlačama, majicama s naramenicama i dubokim dekolteom te otkrivenog trbuha, a za učenike je neprikladno biti u potkošulji ili majicama sličnim potkošuljama i kratkim hlačama iznad koljena – šorcu ili kratkoj sportskoj opremi.

Primjerenim odjevanjem pokazujemo poštovanje prema instituciji u kojoj boravimo i ljudima kojima smo okruženi. Zahvaljujemo vam na razumijevanju.

[više]

Opasnost uz željezničku prugu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 20. 2. 2018. 20:24

Upozoravamo roditelje i učenike na opasnosti dječje igre uz željezničku prugu i penjanja na željezničke vagone. U privitku možete pročitati Brošuru sa savjetima.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju