preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

Vannastavne aktivnosti

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 7. 10. 2020. 15:39

Dragi roditelji i učenici,ove školske godine imam ponovo zaduženje u školskoj 2020/2021 vannastavne aktivnosti mladi geografi i planinari.Mi u Bakru imamo osnovano planinarsko društvo Bakar u kojem je veliki broj naših učenika učlanjeno.Bez njihove pomoći ne bih smo mogli organizirati planinaranje,jer moramo po zakonu imati stručnog ovlaštenog planinarskog vodiča.Planinarsko društvo nema svoj osobni prijevoz pa iznajmljuje najbolje i najjeftinije ponude.Plaćanje prijevoza je na račun planinarskog društva ili predsjedniku društva prof.Bori Štrbcu na dan polaska.Napominjem da učenici idu svojom voljom i voljom roditelja.Ja kao profesor sam član planinarskog društva i svih naših učenika od 5-8 razreda.Da bi se izbjegle nesuglasice škola i ja nemamo nikakvih veza s novcem prijevoza.Ako roditelje više zanima o društvu može se obratiti na moj broj mob.0915276752 prof.Ibrić ili predsjedniku društva.Radi sigurnosti vaše djece ja sam samo pomoć i sigurnost.                                                                                      Voditelj mladih geografa i planinara profesor Denijal Ibrić

 [više]

Kriteriji za ocjenu aktivnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 15. 4. 2020. 15:24

Obavijest za Sve učenike 5,6,7,i 8 razreda-Kriteriji vrednovanja škole na daljinu.

 [više]

Test pitanja za ponavljanje - JUGOISTOČNA I ISTOČNA EUROPA - 7. razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 3. 4. 2020. 21:39

U privitku se nalazi dokument Jugoistočna i Istočna Europa. 

 [više]

Treća pismena provjera znanja 8 razred Primorska i Gorska Hrvatska

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 2. 3. 2020. 17:41

PRIMORSKA I GORSKA HRVATSKA-Učenici bi trebali naučiti:Dalmatinski tip i razvedenost obale,Vrste klima primrske i gorske Hrvatske,Jadransko more(pojam,nastanak,dubina,širina,površina,svojstva i dinamika)turističke regije i odredišta,pretpostavke za razvoj turizma,Austrougarske ceste,oblici krškog reljefa(kamenice,polja,jame,ponikve,ponornice),pomorske luke,nacionalni i parkovi prirode,vjetrovi,županije i njihova središta,makroregije i regionalni centri,industrijski bazeni,prirodna i kulturna baština,kulturno-znamenite manifestacije,abrazija,transgresija,depresije,suhozid,nakapnice,raspodjela padalina i temperatura,depopulacija,melioracija,solane,kamenolomi,marikultura,planimor,sedrene barijere,ekstezivno stočarstvo,izračunavanje dobivanja soli koristeći slanoću,tuneli,uzdužni i porečni prometni pravc,Uneskova baština.Pogledati u udžbeniku fotografije gradova,kulturne baštine,prirodne baštine,marikulture,melioracije.Učenici moraju imati kartu Hrvatske.

 [više]

Treća pismena provjera znanja 7 razred-SREDNJA I JUŽNA EUROPA

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 2. 3. 2020. 15:50

SREDNJA I JUŽNA EUROPA-Učenici bi trebali naučiti sledeće pojmove:Gospodarska tranzicija,gospodarske djelatnosti u gospodarstvu država,nakapnice,suhozidovi i podzemne vode,konurbacije,naseljenost i gustoća naseljenosti,rudna bogatstva,demografska tranzicija,monarhije i republike,regije država,otočne države,narodi,vjere i jezici,umjetni i prirodni kanali,primorske i kontinentske zemlje,rudarska-industrijska područja s gradovima,gospodarske posebnosti država,prirodna obilježja,položaj i smještaj,poluotoci i otoci,visoravni,krški oblici reljefa,izračunavanje između različith vremenskih zona,količine soli iz jadranskog mora pomoću slanoće,sredozemni mediteranski kulturni krug,kamene terase,zemlja bez poreza i carina,niskih poreza,bankarstva,mladog stanovništva,pomorstva i trgovine,ekološki problema,toplice i liječilišta,seoskog turizma,ujednačenost razvijenosti regija,turizma i agruma,antičkih spomenika,vina i pluta,jezera i ledenjaka,sjedišta međunarodnih organizacija.Pogledati u udžbeniku fotografije glavnih gradova,krški reljef,suhozid i terase,mediteranski stil gradnje.Učenik mora imati atlas na testu.

 [više]

Treća pismena provjera znanja 6 razred AFRIKA

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 2. 3. 2020. 15:23

Učenici bi trebali naučiti sledeće pojmove:geografski položaj i smještaj,toplinski pojasevi,savane,stepe,sahel,izvori energije i sirovine,turističke regije i njihova odredišta,najnapučenije i slabo napučene države,reljef-starost,podjela,niska,visoka Afrika,oaze,vadi,šot,erg,hamada,gondvana,rasjed,rijeke i slijovovi,katarakti,delte,vodopadi,hidroelektrane,klimatska obilježja,tipovi klima,klimatski dijagrami(u udžbeniku)vegetacijska obilježja(prašuma,džungla,zenitne kiše)rudna bogatstva(ugljen,dijamanti,uran,nafta,plin,bakar),Stanovništvo(broj,gustoća,prirodna promjena,rase,vjere,jezici)bolesti i problemi Afrike,samoopskrna poljoprivreda,platažna poljoprivreda,monokultura,tržišno gospodarstvo,izračunavanje prirodne promjene,domovina kave,kikirikija,kakaovca,čaja,izvoz i uvoz,BDP,najveći gradovi,promet,istraživači Afrike,najveće pomorske luke.U udžbeniku pogledati klimadijagrame,strukturne krugove za gospodarstvo Afrike i crtu koja razdvaja nisku i visoku Afriku.

 [više]

Treća pismena provjera znanja Reljef 5 razred Geografija

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 2. 3. 2020. 09:11

U predhodnim primjerima su zadaci višestrukog tipa kako izgleda test.                                        Pitanja: 1)Što su litosferne ploče! 2)Koji oblici reljefa su udubine a koji uzvišenja! 3)Koje su poznate doline i kakvog su oblika! 4)Što nastaje unutarnjim procesima oblikovanja reljefa! 5)Objasni pojmove boranje,rasjedanje,potresi,trošenje,gora,pobrđe,poloj(naplavna ravnica),riječna terasa! 6)Koja su obilježja mladih i starih gorja! 7)Kako nastaje krški reljef i koji su oblici! 8)Objasni pojmove planina,krško polje,mlat,strmac(klif),magma,lava! 9)Što su vulkani! 10)Što uzrokuje pokrete na padinama! 11)Što je potrebno učiniti tijekom potresa! 12)Zašto su vulkanska podnožja gusto naseljena! 13) Što je hipocentar i epicentar! 14)Čime se mjeri jačina potresa! 15)Koje su vrste stijena! 16)Kako nastaju pustinje!Kakve je građa Zemlje! 17)Što je reljef! 18)Što je lesna zaravan! 19) Koji su poznati znastvenici pisali o reljefu! 20) što je PANGEA i Gondvana!

 [više]

Test Primorska i Gorska Hrvatska osmi razred_treća pisana provjera znanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 2. 3. 2020. 07:50

U privitku se nalaze primjeri provjere znanja različitog tipa zadataka.

 [više]

Pitanja za ponavljanje za 5.,6. i 7. razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: DENIJAL IBRIĆ, 28. 2. 2020. 11:40

Pod opcijom više nalaze se pitanja za ponavljanje.

 [više]

 GRB ŠKOLE

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

OGLASNA PLOČA
ŠKOLSKI KALENDAR 20./21.

 

Priloženi dokumenti:
SKOLSKI KALENDAR 20.-21..pdf

KORISNI LINKOVI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2020.

Ukupno: 6251
Ovaj mjesec: 5844
Ovaj tjedan: 1608
Danas: 35
Rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A E I K L N O P U Z
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 13)

bez opisa

Potraži izraz:
PRIJAVI NEZAKONITOSTI

CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju