preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

ŠKOLA U PRIRODI

Autor: Alma Hess, 19. 4. 2018. 07:12

Učenici četvrtih razreda  naše škole sa svojim učiteljicama  provest  će tri dana u školi u prirodi, u vremenu od 18.4. do 20.4.2018. godine. Učenici su smješteni u toplicama Terme Tuhelj, a posjetit će Zagreb, Kumrovec, Krapinu, Hum na Sutli, dvorac Trakošćan i druga zanimljiva mjesta. 

Našim četvrtašima želimo da se lijepo provedu, da steknu puno znanja na poseban i drugačiji način, te da se bogatiji za  jedno novo iskustvo sretni i zadovoljni vrate kući.smiley

[više]

RODITELJSKI SASTANAK

Autor: Alma Hess, 9. 4. 2018. 16:48

U srijedu, 11. travnja 2018. godine u 17.30 sati održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenike 4. razreda matične škole.

Dnevni red:

1.Škola u prirodi

Roditeljski sastanak održat će se u učionici za četvrti razred

 

U četvrtak, 12. travnja 2018. godine u 17 sati održat će se zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika od 1. do 3. razreda matične škole, PŠ Škrljevo, PŠ Krasica i PŠ Kukuljanovo. 

Dnevni red:

1.Odabir najpovoljnije ponude za organizaciju jednodnevnog izleta u Zagreb

Roditeljski sastanak održat će se u učionici za 4. razred

 

[više]

SRETAN USKRS!

Autor: Alma Hess, 26. 3. 2018. 09:53

U zraku se već osjeća miris rasvjetalih grančica, mlade trave, cvrkut ptica, a promjenjivo proljetno vrijeme ni ovaj nas put nije razočaralo.

Malo sunca, kap kiše, vjetar... proljeće!

A s prvim proljetnim danima stiglo je i vrijeme Uskrsa. Zadnji dan nastave prije proljetnih praznika je u srijedu 28. ožujka 2018. godine, a na nastavi se ponovo vidimo u ponedjeljak, 9. travnja 2018. prema sljedećem rasporedu:

1. i 2. razred popodnevna smjena

3. i 4. razred jutarnja smjena

Svim učenicima i roditeljima želimo sretan Uskrs i vesele proljetne praznike!smiley

 

[više]

SVJETSKI DAN VODA

Autor: Alma Hess, 22. 3. 2018. 19:38

 Obilježili smo  Svjetski dan voda 22.ožujka

 Zbog sve veće važnosti očuvanja voda u svijetu, kroz cijelu godinu je potrebno savjesno o njoj brinuti. Jedan je dan samo opomena i podsjetnik za sve ostale dane.

 

[više]

PRVI KORACI U PROMETU

Autor: Alma Hess, 19. 3. 2018. 16:02

U suradnji s PU PGŽ i Doma mladih već 16 godina u osnovnim školama naše županije provodi se akcija "Prvi koraci u prometu" za učenike prvih razreda. Naše najmlađe učenike posjetio je prometni policajac koji je djeci prenio osnovne pojmove o prometu, te pravila kretanja po prometnim površinama.

Cilj spomenutog programa je zaštititi djecu kao najugroženije sudionike u prometu te su sadržaji programa usmjereni na povećanje sigurnosti djece u prometu, usvajanje znanja i vještina pravilnog ponašanja u prometu, vožnje biciklom i  sigurnom kretanju od kuće do škole.

Predavanje je trajalo dva školska sata. Teorijski dio je realiziran  u učionicama , a praktični dio u dvorani za TZK koja je postala pravi mali prometni poligon  opremljen semaforima, odnosno horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. 

[više]

DAN OČEVA

Autor: Alma Hess, 19. 3. 2018. 15:23

Na trenutak stavljamo u sjenu naše mame, a zahvalnost, ljubav i ponos usmjeravamo ka očevima. Danas je poseban dan za naše očeve jer se 19. ožujka u našoj domovini slavi Dan očeva. Taj datum odabran je zbog blagdana sv. Josipa, te se na taj dan slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu.

Naši učenici su izradili prigodne čestitke za svoje očeve.

Tate, sretan vam vaš dan! smiley

[više]

Predavanje za roditelje

Autor: Alma Hess, 7. 3. 2018. 15:44

Pozivamo roditelje na  predavanje  pod nazivom "Sigurno dijete - uloga roditelja" koje će se održati 8. ožujka 2018. godine u 16.30 sati. Predavanje će održati psihologinje Nataša Makarun i Ljiljana Bubnić iz Dječjeg doma "Tić".

[više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Alma Hess, 1. 3. 2018. 09:32

I ove godine u našoj školi obilježen je Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day koji se od 2007. godine obilježava diljem svijeta. Zadnja srijeda u mjesecu veljači postala je prepoznatljiv simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici su kroz razne aktivnosti, likovne, dramske i litararne radionice iznosili svoje poruke o nasilju.

Aktivnosti koje su proveli u školi pokazuju put kojim bismo svi trebali krenuti ako želimo stvarati društvo u kojem će ljudi znati reći STOP nasilju.

[više]

ZIMSKE RADOSTI

Autor: Alma Hess, 28. 2. 2018. 11:23

Zahladnjenje i prve pahulje snijega donijele su pravi zimski ugođaj i u našu školu. Najmlađi učenici uživali su u zimskim radostima. Crvenih obraza i nosića veselo su trčkarali po školskom dvorištu, radili snjegovića i grudali se. Snijeg je zabijelio naš grad i bar nakratko izmamio osmijehe na licima djece.

[više]

Posjet budućih prvašića

Autor: Alma Hess, 19. 2. 2018. 19:21

Iako se nastoji da prijelaz iz vrtića u školu bude što prirodniji ipak je to za djecu velika promjena.  Stoga se i ove školske godine nastavlja suradnja dječjeg vrtića i osnovne škole kako bi prijelaz iz vrtića u školu bio što lakši i jednostavniji za djecu.

U pratnji odgajateljice Josipe Lazarević predškolci su posjetili školu, prošetali  školskim hodnicima i oduševili se zvukom školskog zvona. Upoznali su i svoju buduću učiteljicu Kseniju Litović koja ih je s veseljem dočekala. Kratkom priredbom učenici 4. razreda pokazali su im koliko se toga može naučiti u školi i kako je lijepo biti đak. Budući prvašići boravili su i u produženom boravku i  školskoj knjižnici. Uz pjesmu, razgovor i istraživanje školskih prostora proteklo je druženje predškolaca i učenika škole.

[više]

100.dan škole

Autor: Alma Hess, 13. 2. 2018. 09:34

100. dan škole - projektni dan 12. 2. 2018.

HIMNA PROJEKTA

 

Stoti dan škole, stoti dan škole

  stoti dan škole djeca vole!

 

Taj dan se pjeva, taj dan se pleše,

 taj se dan stotine zadataka riješe.

 

Stotine đaka, sto učiteljica,

 stotine osmijeha zari nam lica!

 

Stoti dan škole, stoti dan škole

stoti dan škole djeca vole!

Ove godine u našoj školi obilježen je 100.dan škole. Svi učenici od 1. do 4. razreda uključili su se u ovaj projekt čiji je organizator Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave. Dan je isplaniran na način da učenici vođenim aktivnostima ostvaruju odgojno obrazovne ciljeve, te samostalnim i timskim radom razvijaju svoje vještine. 

Donosimo neke od aktivnosti kojima su se učenici bavili:

1.100 zagrljaja

2. Brojevna riječ STO na drugim jezicima

3.100 minuta sportskih aktivnosti

4. Dizajn naočala i krune u obliku broja 100

5. 100 srca za Valentinovo

6. Imenice, glagoli, pridjevi u 100 sekundi

7. Skulptura od 100 čačkalica i 100 kuglica

8. 100 imena za dječake i djevojčice

9. 100 lijepih riječi u 100 srca

10. Da sam na 100 dana čarobna vila učinila bih...

11. Rimski bingo

Učenici su s osmijesima na licima odradili 100. dan škole, što je i bio cilj - učenje u zabavi, igri i veseljusmiley

I

Učenici će se dana u školi u kojem su uživali u učenju kroz igru uvijek sjećati.

smileySretan nam svima 100.dan škole!smiley

[više]

Roditeljski sastanak

Autor: Alma Hess, 5. 2. 2018. 08:43

Roditeljski sastanak za roditelje učenika četvrtog razreda održat će se u srijedu

7. veljače 2018. godine u 17.30 sati u učionici za 4. razred.

[više]

Nastava pod maskama

Autor: Alma Hess, 4. 2. 2018. 17:35

Maškarano veselje dotaklo je i našu školu!

Šarenilo se, plesalo, strašilo, mijaukalo... Naši najmlađi učenici pokazali su da je maškarani dan najveseliji dan u godini. Lijepe princeze, zgodni kraljevići, spidermani, veseli klaunovi i neobični dinosauri popunili su školske klupe na  nastavi pod maskama.

Nakon zabavne i opuštene nastave, održan je ples pod maskama, te međurazredne igre na školskom dvorištu.

[više]

Zima u školi

Autor: Alma Hess, 4. 2. 2018. 17:20

Zima je radost djeci...

Svoj doživljaj zime naši najmlađi učenici su pokazali likovnim radovima. Radovi naših učenika napravljeni su raznim tehnikama. Zajednički motiv je zima, snijeg i snježni ugođaj, te se na taj način uklapaju u dekoraciju hodnika škole i učionica.

                   

[više]

Božićne jaslice

Autor: Alma Hess, 19. 12. 2017. 19:15

Učenici 1. razreda su na vjeronauku izradili jaslice kojima će ukrasiti božićne blagdane koji nam predstoje. Od kutija za cipele, ukrasnog papira, papirnatih likova, bojica, flomastera i ljepila napravili su najvažniji i najljepši simbol Božića.

Jaslice nas pozivaju da u središte stavimo Isusa Spasitelja čiji rođendan na Božić slavimo.

Katarina Isailović, vjeroučiteljica

[više]

Božićni sajam

Autor: Alma Hess, 19. 12. 2017. 19:07

Naši učenici bili su dijelom božićne bajke koja se ovih dana održava u našem gradu.
Svoje likovne radove te prigodne božićne ukrase izložili su na Božićnom sajmu. 
U svečanom dijelu programu naši najmlađi učenici predstavili su se pjesmom, plesom i recitacijama.

[više]

Veselimo se prosincu...

Autor: Alma Hess, 8. 12. 2017. 09:04

    

    

   

[više]

Proslava župnog blagdana

Autor: Alma Hess, 4. 12. 2017. 09:56

Učenici naše škole proslavili su župni blagdan Sv. Andrija apostol. Sudjelovali su na svečanoj svetoj misi za učenike i djelatnike škole. Misno slavlje predvodio je bivši župnik mons. Vosilla te vlč. Nikica.

Uz zajedničku molitvu, pjesmu i druženje učenici i njihovi učitelji  proslavili su blagdan župe.

     

   

[više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Alma Hess, 19. 11. 2017. 19:57

I ove godine sjećamo se grada heroja...Promišljamo o žrtvama, stradanjima, poginulim braniteljima, ljubavi prema domovini.

U našoj školi s poštovanjem i ljubavlju obilježili smo Dan sjećanja na  Vukovar. Zapalili smo svijeće za sve vukovarske žrtve. Svjetla su ostala svijetliti i u noći, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva, kojem nas je učio, okupio i ujedinio Vukovar.

 

                           

[više]

Posjet knjižnici

Autor: Alma Hess, 14. 11. 2017. 15:29

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi te ima za cilj promicanje hrvatske knjige i čitanja. U sklopu obilježavanja u školskoj su se knjižnici održale raznovrsne aktivnosti.

Nakon što su u potpunosti upoznali prostor školske knjižnice, došao je red da naši najmlađi učenici posjete Gradsku knjižnicu Bakar. Vesela i otvorena srca u knjižnici su ih dočekale ravnateljica Dolores Paro Mikeli i Jelena Šubat, koje  su im za tu prigodu pročitale slikovnicu Bonton u knjižnici. Tako su učenici prvog i drugog razreda naučili sve o pravilima poželjnih i prihvatljivih ponašanja u knjižnici te na koji se način koristi i čuva knjižnična građa.

Vjerujemo da će svim učenicima ovaj susret ostati u trajnom sjećanju i da će uskoro doći po novu priču.  Još jednu...pa još jednu...

 

 

   

[više]

Posjet kazalištu

Autor: Alma Hess, 3. 11. 2017. 16:41

U petak 2. studenog 2017. godine naši učenici i učiteljice posjetili su Gradsko kazalište lutaka u Rijeci. Tamo su pogledali lutkarsku predstavu Pipi Duga Čarapa, priču o veseloj i neobičnoj djevojčici koja je svima dobro poznata. Učenicima i učiteljicama se predstava jako dojmila, pa su na kraju  glumce nagradili velikim pljeskom. 

Nakon predstave učenici su prošetali riječkim Korzom te su se puni dojmova vratili u školu.

[više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Alma Hess, 30. 10. 2017. 17:36

Tijekom mjeseca listopada u našoj školi obilježeni su Dani zahvalnosti za plodove zemlje prigodnim sadržajima.  Naši najmlađi učenici prikupljali su i donosili u školu razne plodove: voće, povrće, žitarice, gljive, ljekovito i začinsko bilje, suho lišće, žireve... Razgovarali su o narodnim običajima, rukotvorinama, te proizvodima težačkih ruku. S tim u vezi pogledali su dokumentarne filmove pod nazivom Žetva u Globočecu – pinklec iz Zagorja, te o poznatom bakarskom baškotu. Podijeljeni u četiri grupe znanje su provjerili kvizom koji je za pobjedničku ekipu završio veselo i slasno uz kušanje toplih baškota. 

           

[više]

Dječji tjedan u OŠ Bakar

Autor: Alma Hess, 8. 10. 2017. 18:01

Dječji tjedan je tradicionalna akcija usmjerena na prava i potrebe djece. U  našoj  školi  obilježen je mnoštvom  zanimljivih zbivanja.  Na satovima razrednog odjela razgovaralo se o dječjim pravima, željama i problemima s kojima se suočavaju djeca u našoj sredini i u svijetu. Učenici su bili vrlo maštoviti, te smo saznali što bi oni učinili da imaju čarobni štapić, što je za njih sreća, što ih čini posebnima, te što bi poručili odraslima. 

Udruživši svoje vrijedne ručice učenici su sa svojim učiteljicama ukrasili učionice dječjim porukama u veselim i razigranim tonovima.

                     

 

[više]

Svjetski dan zaštite životinja

Autor: Alma Hess, 8. 10. 2017. 17:48

U našoj školi obilježen je Svjetski dan zaštite životinja koji  ima za cilj upozoriti ljude na položaj ugroženih životinja, povećati svijest o njihovim problemima, te potaknuti ljude na razmišljanje o odnosu prema životinjama.

Naši najmlađi učenici razgovarali su o svojim kućnim ljubimcima i o važnosti svih životinja za život na Zemlji. Svojim likovnim i  literarnim radovima uredili su panoe škole. Izrađivali su plakate na kojima su pisali zanimljive  poruke,  šaljive zagonetke i  razne zanimljivosti o životinjama, s posebnim naglaskom na ponašanje čovjeka prema životinjama.

 

[više]

Pozdrav jeseni

Autor: Alma Hess, 4. 10. 2017. 17:51

Topla i zlatna jesen ušuljala se u učionice naših učenika. Stoga se u našoj školi pjevalo, pisalo i recitiralo o dami u žutom. Svi se vesele dolasku jeseni i jesenskim plodovima.

Učenici od 1. do 4. razreda obilježili su dolazak jeseni. Skupljali su jesenske plodove, učili su o biljkama u jesen, uspoređivali su ranu i kasnu jesen, te su svim osjetilima zapažali promjene koje nam je donijela jesen. Vrijedne i spretne ručice naših učenika uljepšale su svaki kutak učionica i pokrenule su jesensku čaroliju.

Učenici  4.razreda, polaznici dramsko scenografske skupine svima su poslali jesenski pozdrav svojim prigodnim recitacijama i igrokazima.

[više]

Međunaroni dan mira

Autor: Alma Hess, 24. 9. 2017. 17:27

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna kao posveta svjetskom miru, a ponajviše odsustvu rata i nasilja. Ujedinjeni narodi pozivaju sve narode i ljude da poštuju prekid svih neprijateljstava  tijekom Međunarodnog dana mira te da obilježe taj dan kroz edukaciju i promicanje javne svijesti  o problemima povezanim s očuvanjem mira.

Naši najmlađi učenici obilježili su  Međunarodni dan mira nizom radionica. Učenici su se upoznali s poviješću ovog dana  te su izradili bijele golubice - simbol mira. Na golubice su pisali  poruke mira. Također su izradili prigodne plakate, ogrlice u obliku znaka mira, te su na balone ispisali riječ mir na brojnim svjetskim jezicima.

Bijele golubice krasile su pano škole i na taj način su učenici od 1. do 4. razreda prenijeli poruku mira kroz cijelu školu.

[više]

Susret s književnicom

Autor: Alma Hess, 20. 9. 2017. 18:33

Učenike od prvog do četvrtog razreda posjetila je književnica Ljiljana Došen.Najmlađim učenicima predstavila je svoju  knjigu "Velike avanture malog Orehovića". Učenici i učiteljice provele su ugodno druženje sa književnicom u dvorani za više svrhe.

Veselimo se novim književnim susretima koji su uvijek dobar poticaj za upoznavanjem i otkrivanjem novih autora te čitanjem njihovih djela.

[više]

Naši razredi

Autor: Alma Hess, 8. 9. 2017. 18:36

Nakon dugog ljeta ponovo smo zajedno. Veselimo se starim prijateljima i novim izazovima

1. razred učiteljica Alma Hess

2. razred učiteljica Milica Maravić Lončar (na zamjeni)

[više]

Prvi put u školskim klupama

Autor: Alma Hess, 4. 9. 2017. 17:25

Nakon dugog toplog ljeta zazvonilo je školsko zvono. U ponedjeljak 4. rujna još je jedna generacija učenika sjela prvi put u školske klupe. Najveseliji dio prvog dana bio je svečani prijem prvašića. Zbunjeni prvašići i njihovi roditelji dočekani su programom dobrodošlice koji su za njih pripremili učenici 5b razreda.  Zbunjenost i strah kojom prvašići najčešće zakorače u svijet slova, brojki i ostalih ozbiljnih tema postupno su nestajali  i mijenjali  se u radost, osmjeh i radoznalo iščekivanje.

Pozdravne riječi i toplu dobrodošlicu izrazile su ravnateljica Mirjana Dragičević, pedagoginja Vanja Vičević, učiteljica iz produženog boravka Aldena Halilović, te razrednica prvog razreda učiteljica Alma Hess koja je svojim učenicima poželjela uspješan početak  školovanja.

Prvašima želimo puno uspjeha i sretne korake na putu stjecanja dragocjenog znanja i ostalih pozitivnih vrijednosti koje škola u suradnji s roditeljima nastoji promicati.

 

[više]

 


Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > MLAĐI RAZREDI - BAKAR
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju