preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

Donacija sportske opreme za PB Škrljevo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 30. 10. 2019. 15:50

Zbog velikog broja upisane djece u produženi boravak ove godine imamo veliku potrebu za sportskom opremom i rekvizitima, a ponajviše loptama. Stoga je produženi boravak na Škrljevu dobio velikodušnu donaciju od gospodina Adama Mešanovića iz Atletico teama Šmrika. Ovim putem mu se iskreno zahvaljujemo što nam je omogućio da još  ljepše i ugodnije provodimo vrijeme u produženom  boravku.

[više]

18. listopada-Dan kravate Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 18. 10. 2019. 09:35

Kravata je poznati hrvatski dekorativni predmet i hrvatski simbol, ali i simbol Europe i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga je Academia Cravatica proglasila 18. listopada hrvatskim i svjetskim Danom kravate.

Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a raširila se Europom u 17. stoljeću sudjelovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu (1618.-1648.).

Mi smo 17. listopada obilježavali Dan kravate dizajniranjem vlastite kravate, gledanjem edukativnog crtanog filma Kravata Croatica, razgovorom o kravati...

[više]

Slobodno vrijeme učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 18. 10. 2019. 09:30

U slobodnoj igri djeca najviše pokazuju svoju kreativnost i najviše uče. Tako su prvaši počeli, a pridružili im se i učenici ostalih razreda u izradi gnijezda za životinje koje traže sklonište.

U njihovom gnijezdu dobrodošle su mace, ptice, psići i sve životinje kojima je potreban zaklon i malo topline.

Gnijezdo su izradili od trave, lišća, grana i cjepanica drva.

[više]

Kišni dani Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 18. 10. 2019. 09:20

Iako svi više volimo provoditi vrijeme vani, kada nam pada kiša vrijeme provodimo u školskoj dvorani i učionicama.

Omiljene igre učenika su "Potapanje brodova i podmornica", "Kutevi", "Farmeri i mrkvice", a vole i ples i crtanje.

Učenici su tako osmislili i svoje idealne čizmice za kišne dane.

[više]

Jesen Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 18. 10. 2019. 09:10

Jesen je stigla u našu školu i produženi boravak!

Šetamo se mjestom, promatramo i komentiramo promjene u prirodi, sakupljamo jesenske plodove, bavimo se raznim likovnim i glazbenim aktivnostima kako bi dočarali jesen.

Izradili smo i ukrasili jesenjim bojama i motivima veliki pano na ulasku u školu.

Odlučili smo fotografirati šumu svakih mjesec dana te na fotografijama uočiti promjene boja lišća, opadanje lišća, dolazak zime...

[više]

20. rujan-Dan tenisica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 18. 10. 2019. 09:04

Tokom obilježavanja Europskog tjedna već dugi niz godina održava se kampanja „Rijeka u kretanju“ čija je poruka da svatko može, bez obzira na dob ili fizičku spremu, s minimalnim naporom učiniti nešto za svoje zdravlje i izgled. I ove godine, petak 20. rujna, u Rijeci je „službeno“ prozvan Danom tenisica. Riječ je tradicionalnoj manifeastaciji u sklopu akcije Rijeka u kretanju koja se već više godina održava. Tako smo i mi učili o proizvodnji tenisica, dizajnirali vlastite tenisice, izrađivali tenisice od click clack kocki...

[više]

16. rujna-Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 18. 10. 2019. 08:55

Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača obilježava se diljem svijeta 16. rujna s ciljem naglašavanja važnosti provedbe Montrealskog protokola o tvarima koje oštećuju ozonski sloj. Montrealski protokol je najuspješniji međunarodni sporazum u zaštiti okoliša koji danas broji 197 zemalja članica. Mi smo se pridružili obilježavanju na način da smo izrađivali plakat, raspravljali o tome kako mi možemo pridonijeti zaštiti ozonskog omotača, gledajući edukativni crtani film Ozzy Ozone.

[više]

Povratak u školske klupe

Autor: Silvija Blažina, 18. 10. 2019. 08:37

Ove godine produženi boravak Područne škole Škrljevo broji 49 učenika, od čega je 12 prvašića. Učiteljica Silvija Blažina vodi prvi i drugi razred, dok učiteljica Iris Gabrić radi s trećim i četvrtim razredom.

Naš radni dan započinje prijemom djece, nakon čega, ako nam vrijeme dozvoljava, izlazimo van kako bi djeca što više vremena provela na svježem zraku. To je vrijeme slobodnih aktivnosti učenika, ali i organiziranih od strane učiteljica produženog boravka. Nakon toga slijedi ručak, koji se provodi u dvije skupine, zbog velikog broja učenika. Potom učenici pišu domaću zadaću, a nakon nje organizirane su aktivnosti s jezično-komunikacijskog, matematičko-prirodoslovnog, kulturno-umjetničkog i sportsko-rekreativnog područja. Posebnu pozornost posvećujemo obilježavanju određenih važnih datuma. Nakon užine, učenici imaju slobodno vrijeme koje provodimo vani ili u učionicama.

[više]

U iščekivanju proljeća Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 29. 5. 2019. 12:07

Zbog vremenskih neprilika, primorani smo većinu slobodnog vremena provoditi u prostorima škole, što izuzetno potiče našu kreativnost.

Izradom raznog cvijeća, vaza i ostalih obilježja proljeća, uređujemo našu školu, kako bismo razvedrili ove kišne dane.

Osim toga, vrijedno uvježbavamo program za završnu školsku priredbu.

[više]

Proljeće je u zraku Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 10. 4. 2019. 12:23

Jedva smo dočekali proljeće da svaki slobodan trenutak možemo provoditi na vanjskom prostoru. No, uspjeli smo i izraditi puno likovnih radova na temu proljeća, obilježiti Svjetski dan osoba sa sindromom Down, Svjetski dan poezije, Svjetski dan šuma, Dan voda i mnoge druge važne datume.

Među najuzbzdljivijim trenucima, zasigurno je bio Dan voda, kada smo izvodili pokuse s vodom.

[više]

Maškareeeee Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 10. 4. 2019. 12:10

Maškare smo obilježili izradom klaunova, maski za lice, uređivanjem škole, izradom pusta te smo održali i dvije maškarane zabave uz natjecanje supertalenta i izbor najbolje maske. Plesali smo kaubojski ples, častili se fritulama i što je najbitnije, dobro se zabavili.

[više]

Valentinovo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 10. 4. 2019. 12:00

Kao i svake, tako i ove godine, obilježili smo Valentinovo-Dan zaljubljenih. Plesali smo, pjevali, izrađivali čestitke, pisali ljubavna pisma i razgovarali o ljubavi.

[više]

Obilježili smo 100. dan škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Blažina, 10. 4. 2019. 11:51

100. dan škole obilježili smo tako da smo izrađivali naočale u obliku broja 100, nabrajali riječi koje u sebi sadrže riječ STO, u udžbenicima tražili 100 glagola, imenica i pridjeva, fotografirali se u formaciji broja 100...

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > PŠ ŠKRLJEVO  > PRODUŽENI BORAVAK - ŠKRLJEVO
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju