preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

PRODUŽENI BORAVAK

Autor: Aldena Halilović, 5. 2. 2017.

SRETNI I ZADOVOLJNI I MALI BAKRANI U NOVOM PRODUŽENOM BORAVKU

Produženi boravak u OŠ Bakar nije nastava, ni igranje, niti slobodna aktivnost, a ponajmanje čuvanje učenika, već dobro razrađeni i uravnoteženi oblik rada s ciljem cjelovitog razvoja učenika.

Od 12. rujna 2016. godine OŠ Bakar započela je s provođenjem pilot projekta produženog boravka u matičnoj školi. Na ideju se došlo temeljem zahtjeva roditelja učenika koji su ukazali da postoji potreba i interes za uvođenjem i provođenjem produženog boravka u školi. 

Produženi boravak je neposredni odgojno-obrazovni rad koji se provodi izvan redovite nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, socijalne i zdravstvene vrijednosti.

Cilj ovog projekta je osigurati učenicima kvalitetno provođenje slobodnog vremena te adekvatnu pomoć u učenju, pisanju domaće zadaće i izvršavanju ostalih školskih obaveza.

Rad u produženom boravku organizira se od 7:30 do 12:30 u jutarnjem terminu te od 11:30 do 16:30 u poslijepodnevnom terminu za učenike prvog i drugog razreda. Za potrebe rada zaposlena je učiteljica razredne nastave koja, prije ili nakon redovne nastave, preuzima razredni odjel i organizira rad u produženom boravku. Zajedno s učiteljicom u redovnoj nastavi programira nastavne sadržaje. Učiteljice međusobno surađuju i dogovaraju se što treba u produženom boravku ponavljati, pojasniti, s kojim učenicima treba više raditi određeni sadržaj.

Za potrebe rada produženog boravka uređena je učionica koja je prilagođena za ostvarivanje rada produženog boravka. Opremljena je audio – vizualnom opremom (TV, DVD player, računalo i projektor), raznim didaktičkim materijalima, strunjačama za dnevni odmor...

Produženi boravak osigurava odgojno – obrazovnu djelatnost, organizirano slobodno vrijeme te ručak i užinu. Učenici pišu domaću zadaću, ponavljaju, utvrđuju i sistematiziraju nastavno gradivo. Rad se izvodi na kreativan način te se koriste razne metode i oblici rada. Nakon obrazovnog dijela rada započinje organizirano slobodno vrijeme kada učenici imaju vremena za igru, odmor i rekreaciju. Slobodno vrijeme provodi se na otvorenom i zatvorenom prostoru ovisno o vremenskim prilikama. Kada je to moguće, učenici provode vrijeme na svježem zraku i tada su za njih organizirane razne sportsko – rekreativne aktivnosti, šetnja gradom, obilazak kulturnih znamenitosti grada i sl. Prije ili nakon redovne nastave učenici svakodnevno odlaze na organizirani ručak prema dogovorenom jelovniku.

 

Aldena Halilović, mag. prim. educ.
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > MLAĐI RAZREDI - BAKAR  > PRODUŽENI BORAVAK - BAKAR
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju