preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

ZA NAŠE BUDUĆE PETAŠE

Dragi učenici, cijenjeni roditelji,

kako bi učenike četvrtih razreda barem donekle upoznali s načinom održavanja nastavnog procesa od petog do osmog razreda u našoj Školi, odlučili smo na mrežnim stranicama objaviti seriju intervjua s učenicima i učiteljima iz predmetne nastave. Tako ćete kroz naredno razdoblje od tri mjeseca imati priliku pročitati zanimljivosti iz rada u predmetima: Hrvatski jezik, Matematika, Likovna kultura, Glazbena kultura, Zemljopis, Povijest, Priroda, Biologija, Kemija, Tjelesna i zdravstvena kultura, Tehnička kultura, Fizika, Talijanski jezik, Vjeronauk i Informatika.

Ovdje možete pronaći i filmić „Pogled u peti razred“ kojeg su prošle školske godine izradili sadašnji učenici šestih razreda uz pomoć učiteljica Romane Vukelić, Alme Hess i knjižničarke Paule Mikeli. Filmić je odlično prihvaćen od strane svih učenika, njihovih roditelja i djelatnika naše Škole, a na Youtube-u kanalu je pogledan gotovo 700 puta.

Ukoliko želite saznati i neke druge zanimljivosti iz života i rada naše Škole, slobodno nas kontaktirajte.

Nadam se kako će nam epidemiološka situacija dopustiti da se vidimo uživo na planiranim susretima u matičnoj Školi.

Vašem dolasku u matičnu školu Bakar raduju se svi zaposlenici.

Želim vam puno zdravlja i uspjeha u učenju.

 

Vaš ravnatelj.

VIDEOZAPIS: Pogled u 5.razred (18.lipnja 2020.)


Za buduće petaše

Na satu Tehničke kulture

Autor: Paula Mikeli, 28. 11. 2020. 12:12

Dragi naši budući petaši, dragi roditelji,

donosimo vam zanimljivosti s nastave Tehničke kulture.

Za početak upoznajte vašu buduću učiteljicu mag.educ.politech.et.inf. Marinu Ljubenov koja će vam se kratko predstaviti kroz njezin pogled na predmet koji poučava.

„Svoju ljubav prema djeci prenosim kroz rad u nastavi tehničke kulture. Trudim se učiniti nastavu što zanimljivijom i zabavnijom, koliko to pružaju današnji uvjeti tijekom pandemije. Razvijanjem vještina prilikom vježbi i praktičnog rada te obogaćivanjem sadržaja digitalno, želim približiti učenicima tehniku i zapravo sve ono što nas danas u 21.stoljeću okružuje, ali isto tako da ih osvijestim kako do prije nekoliko desetljeća nije bilo ni mobitela ni tableta ni laptopa te što je sve bilo potrebno kako bi se ta tehnologija razvijala. Učenici imaju jedan sat tjedno, što realno nije idealno, ali uspijevamo naučiti i teoriju te istu primijeniti u praksi. Tijekom četiri godine tehničke kulture, učenici tehničkim crtanjem uče grafički komunicirati, zatim upoznaju različite materijale tijekom četiri godine poučavanja, od drva do metala, ispituju materijale, izrađuju razne uporabne predmete, makete i modele, sastavljaju elektroničke sklopove i osvješćuju značaj oporabe (ponovne upotrebe) materijala.“

Proveli smo jedan sat s učiteljicom Marinom i učenicima 6. B razreda.

„Učenici su izrađivali model vjetrenjače, a što je povezano s teorijskom obradom sadržaja i mogućnošću iskorištavanja obnovljivih izvora energije. Razvijanjem svijesti o prednostima i nedostatcima obnovljivih i neobnovljivih izvora energije učenicima se razvija kritičko mišljenje. Manualnim, odnosno praktičnim radom, učenici razvijaju vještine izrade nekog proizvoda, od ocrtavanja do spajanja pozicija (dijelova) na kraju te prezentacije gotovog proizvoda, kako bi jednog dana, ukoliko odluče biti poduzetnici, znali kako nešto napraviti, a potom to i prodati. “

Iz fotografija možete vidjeti kako su učenici 6. B razreda marljivo izrađivali drvene vjetrenjače.

Pitali smo učenike kako im se inače sviđa nastava Tehničke kulture, kakav im je bio sat kojem smo prisustvovali te što misle o svojoj učiteljici. Pročitajte što su nam odgovorili Anton, Ivan i Sara Paula:

Sara Paula Lazarević: Nastava Tehničkog mi je uvijek jako zanimljiva, a najviše volim izrađivati predmete od drveta. Tehnička kultura mi je zapravo najdraži predmet jer uvijek radimo fora, zanimljive i kreativne stvari.

Ivan Zdjelar: Na današnjem satu TK izrađujemo model vjetrenjače od drveta. Vjetrenjaču izrađujemo prateći upute i sastavni crtež. Volim Tehnički jer uvijek više radimo i stvaramo nego li što pišemo.

Anton Bodlović: Tehnički mi je jako zabavan jer svoje vrijeme provodim otkrivajući kako sastaviti i izraditi neku stvar.

Učiteljica se trudi da nam predmet bude zanimljiv te nam uvijek pomaže i motivira nas da što bolje odradimo zadatak.

 [više]

Na satu Tjelesne i zdravstvene kulture

Autor: Paula Mikeli, 23. 11. 2020. 16:48

Dragi naši budući petaši, dragi roditelji,

donosimo vam zanimljivosti s nastave Tjelesne i zdravstvene kulture.

Za početak upoznajte vašu buduću učiteljicu mag.cin. Veroniku Jurčić koja će Vam se kratko predstaviti kroz njezin pogled na predmet koji predaje.

„Oduvijek sam se voljela baviti sportom te motivirati i prenositi ljubav prema sportu na učenike, poticati ih na tjelesnu aktivnost i zdraviji način života. Poticati ih da stvore naviku aktivnog načina života i izvan škole.“

Proveli smo jedan sat s učiteljicom Veronikom i učenicima 7. B razreda. Budući da nastava TZK-a nije ista u vrijeme pandemije izazvane Covidom 19, učiteljica Veronika nam je objasnila kako sada izgledaju njezini satovi, što sve naši učenici rade na TZK-u te kako to koristi njihovom zdravlju.

„S obzirom na nemogućnost održavanja dosadašnje nastave, vrlo je izazovno motivirati učenike. Idealno vrijeme je da se poradi na mišićnom fitnessu, tj. na mišićnoj jakosti učenika. Fitness programi vježbanja s pravom se mogu svrstati u red onih motoričkih aktivnosti koje su posebno pogodne za razvoj i održavanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti te morfoloških obilježja, dakle onih dimenzija osobnosti koje su u samoj srži ukupnog zdravstvenog statusa jer o njima ovisi mogućnost prijema, prijenosa i pretvorbe energije nužne za funkcioniranje svake pojedinačne stanice svih organa i organskih sustava organizma. Također, fitness programi imaju mnoga druga obilježja koja učenicima daju prednost u odnosu na standardne cikličke aktivnosti.“

Iz fotografija i videouratka možete vidjeti kako su učenici 7. B razreda marljivo vježbali te se pri tome zabavili na svom satu Tjelesne i zdravstvene kulture.

Pogledajte video klikom na sljedeći link:

https://www.youtube.com/watch?v=RckZHVB-rhE

Pitali smo učenike kako im se inače sviđa nastava TZK-a, kakav im je bio sat kojem smo prisustvovali te što misle o svojoj učiteljici. Pročitajte što su nam odgovorili Filip, Dominik, Petra i Lara:

Lara Dejanović: Današnji sat TZK-a je bio vrlo zanimljiv i zabavan jer smo radili u parovima više različitih tipova vježbi. Trideset sekundi smo izvodili vježbe te odmarali isto toliko. Da se mene pita, ja bih radije manje odmora, a više sekundi vježbe.

Petra Ilić: Treniram rukomet stoga sam se bez problema snašla u današnjim vježbama. Nastava TZK-a mi je inače odlična, a ovaj sat mi je bio poseban po težini vježbi.

Dominik Hess: Oduvijek sam volio TZK, a pogotovo mi se sviđaju vježbe u parovima. U 30 sekundi vježbanja sam dao sve od sebe i smatram da bi trebalo povećati vrijeme vježbanja te manje odmarati. TZK je spoj rada i vježbe tj. za nas jedna vrsta igre jer uživamo tako provoditi vrijeme. Obožavam sve sportove, a posebno nogomet i odbojku koju i treniram.

Filip Luka Lazanja: Treniram nogomet pa mi je na ovom satu pasalo što smo radili vježbe snage.

Hess i Lazanja: Profesorica TZK-a je pravedna i uvijek se trudi TZK učiniti zanimljivim i zabavnim.

 

 [više]

 GRB ŠKOLE

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

OGLASNA PLOČA
ŠKOLSKI KALENDAR 20./21.

 

Priloženi dokumenti:
SKOLSKI KALENDAR 20.-21..pdf

KORISNI LINKOVI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2020.

Ukupno: 6251
Ovaj mjesec: 5844
Ovaj tjedan: 1608
Danas: 35
Rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A E I K L N O P U Z
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 13)

bez opisa

Potraži izraz:
PRIJAVI NEZAKONITOSTI

CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju