Istražujući vezu organa ljudskog tijela i hrane naši učenici zaključili su da je priroda čudnovata i da nam često pruža domišljata rješenja i nudi zanimljive odgovore.
Proučavajući ljudsko tijelo i organske sustave učenici 3. razreda uočili su da postoji veza između organa ljudskog tijela i hrane koju jedemo. Uočili su sličnosti oblika pojedinih namirnica i organa ljudskog tijela. Određene namirnice mogu poboljšati funkciju organa kojima i vizualno sliče. Tako primjerice orah poboljšava funkciju mozga, batat gušterače, a celer sadrži namirnice bitne za održavanje funkcije naših kostiju. Ovim zanimljivostima učenici su entuzijastično pristupili te su proveli istraživački rad. Zaključili su da presjek raznog voća i povrća podsjeća na izgled određenih organa ljudskog tijela, te da takve namirnice možemo koristiti za liječenje oboljenja određenih organa.
Rad u skupinama bio je ključan dio ove aktivnosti potičući međusobnu suradnju u razredu i razvijajući dijalog koji će učenicima koristiti i izvan učionice.
Alma Hess, dipl. učiteljica
U privitku pogledajte više