preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

RAZREDNA NASTAVA - MŠ BAKAR

HOTEL ZA KUKCE

Autor: Alma Hess, 23. 11. 2020. 18:32

Novi hotel za kukce postavljen je ispred naše škole. U njegovoj izradi sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda koji su željeli povećati svijest o važnosti i dobrobiti korisnih kukaca koji nam posljednjih godina nestaju. U drvenu kutiju učenici su postavili stabljike bambusa, češere, suhu travu i drvene trupce s izbušenim rupama. Tako su kukcima pružili prikladno mjesto za prezimljavanje.

Ova aktivnost nastala je u sklopu eTwinning projekta "Živimo zeleno".

Nadamo se da će hotel ugostiti mnoge kukce tijekom zime i da će ostati očuvan.

Detalje pogledajte na sljedećoj poveznici

  https://www.kizoa.com/Movie-Maker/d344885879k7017762o1/hotel-za-kukce

 [više]

SVJETSKI DAN TELEVIZIJE

Autor: Alma Hess, 23. 11. 2020. 18:18

Poput pravih televizijskih stručnjaka u našoj školi obilježili smo Svjetski dan televizije. Nakon radionice o dobrim i lošim stranama televizije učenici su osmislili svoje emisije i reklame. Zanimljive uratke predstavili su cijelom razredu. Učenici su se okušali i u ulogama televizijskih voditelja, ali i samih glumaca.

Sve sadržaje učenici su povezali s medijskom kulturom i programom Trening životnih vještina, te su se svi jako dobro zabavili.

 [više]

DJECA NOSE SVJETOVE NA DLANU

Autor: Alma Hess, 20. 11. 2020. 20:27

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenog s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, gdje uče i rade surađujući i odrastaju sa spoznajom da mi kao roditelji i učitelji imamo zajednički cilj: odgojiti pouzdan i stabilan naraštaj koji se odnosi prema drugima s poštovanjem i ljubavlju.

Učenici 2. razreda napravili su prigodni plakat kojeg su ukrasili porukama i crtežima.

 [više]

BRAVO DAVIDE!

Autor: Alma Hess, 20. 11. 2020. 20:02

Hrvatski dječji festival predstavlja prikaz dječjeg stvaralaštva koji okuplja djecu i objedinjuje dječje stvaralaštvo u tri kategorije - glazbenoj, likovnoj i literarnoj.

Učenici naše škole sudjelovali su sa svojim radovima na literarnom natječaju Hrvatskog dječjeg festivala. Od 150 literarnih uradaka  koji su pristigli, pjesma učenika 2. razreda Davida Gržetića izabrana je kao jedan od najuspješnijih radova koji će biti uvršteni u zbornik Hrvatskog dječjeg festivala. 

Čestitamo našem učeniku Davidu i njegovoj učiteljici Loreni Grdinić!smiley

 

Sloboda

Kad sidin s prijateljun va klupi.
Kad se igramo si skupa.
Kad zapolne dojdu prijatelji poli mene.
Kad moren slavit rojendan va igraonici.
Kad tata dojde doma ravno s broda.
Kad tata, mama, seka i ja putujemo.
To je za me sloboda!

 

 [više]

Platno IN, plastika OUT

Autor: Alma Hess, 20. 11. 2020. 19:07

U tijeku je realizacija ekološkog projekta pod nazivom "Platno IN, plastika OUT" koji ima za cilj probuditi svijest građana i šire javnosti o štetnosti korištenja plastičnih vrećica i ostale jednokratne plastike.

U ovaj projekt uključeni su učenici 4. razreda koji će raznim aktivnostima ukazivati na potrebu kontinuiranog smanjivanja plastike u životu ljudi i redovito korištenje platnenih vrećica, torbi, košara, ruksaka koji se mogu višestruko koristiti, a ujedno mogu biti ljepši i zanimljiviji. Na taj način, učenici će razvijati pozitivan stav o očuvanju prirodnog okoliša, te će poticati  svijest o zdravom načinu života.

Zahvaljujemo na financijskoj potpori naftne kompanije INA d.d. koja je i ovaj put odlučila sponzorirati ovaj hvalevrijedan projekt.

Aktivnosti učenika pogledajte pod opcijom više

 [više]

ČESTITAMO!

Autor: Alma Hess, 20. 11. 2020. 18:48

U sklopu eTwinning projekta "Ljepote moje domovine" održan je izbor najboljeg loga.

Čestitamo učenicima 4.razreda na aktivnom sudjelovanju u projektu i osvojenom 3. mjestu, te na priznanju koje su tim povodom dobili.

Rezultate glasovanja pogledajte pod opcijom više

 

 [više]

VUKOVAR U SRCU

Autor: Alma Hess, 18. 11. 2020. 15:13

I uz naše najmlađe učeniike s poštovanjem i ljubavlju obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Slušamo i razmišljamo o gradu heroju. Zapalili  smo svijeće za sve vukovarske žrtve.

Svjetla su ostala svijetliti u noći, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva kojem nas je učio, okupio i ujedinio Vukovar.

Sjećanje na Vukovar u 2. razredu

VUKOVAR – DA SE NE ZABORAVI!

Ima gradova koji su hrabri.

Ima gradova koji su snažni.

Ima gradova koji su heroji.

Ima gradova koji su branili našu lijepu domovinu.

 

                                Volim Vukovar jer je obranio našu domovinu.

                                Uskočio je u borbu za život.

                                Koliko li je samo boli pretrpio?

                                On je grad heroj.

                                Važan je.

                                Ali nema onih koji su ga branili.

                                Ranjen, mi čuvamo sjećanje na njega.

Zajednički rad učenika 3. razreda

Ostale radove učenika pogledajte pod opcijom više

 [više]

NASTAVA UZ TABLETE

Autor: Alma Hess, 16. 11. 2020. 19:35

Dugo iščekivani tableti stigli su i u 3. razred te su nastavu učinili zanimljivijom.

Učenici su s veseljem isprobali rad na tabletima. Radili su u skupinama, te su pod vodstvom učiteljice Ksenije Litović rješavali matematičke zadatke putem aplikacije IZZY. Slaganjem puzzli s motivom vukovarskog vodotornja započeli su s obilježavanjem Dana sjećanja na Vukovar. 

 [više]

ŽIVIMO ZELENO

Autor: Alma Hess, 11. 11. 2020. 17:43

Učenici 3. i 4. razreda uključili su se u eTwinning projekt pod nazivom „Živimo zeleno“.

Cilj ovog projekta je poticanje volonterskog, društvenog i kreativno stvaralačkog rada, te aktivno sudjelovanje učenika u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire. Kroz razne aktivnosti  i radionice učenici će stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju.

Pod vodstvom svojih učiteljica učenici će razvijati ekološku svijest i stavove, te će stjecati spoznaje o uzrocima i posljedicama utjecaja na prirodu.

Aktivnosti učenika pogledajte pod opcijom više.

 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: Alma Hess, 9. 11. 2020. 19:59

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenog s ciljem promicanja knjige i kulture čitanja. Ovogodišnja manifestacija posvećena je planeti Zemlji, a provodi se pod sloganom "Razlistaj se!"

Učenici 4. razreda u sklopu Čitalačke grupe održavaju različite aktivnosti i radionice kojima nastoje usavršavati vještinu čitanja. Osim što su u školskoj knjižnici učili kako se služiti rječnikom i enciklopedijom (knjige referentne zbirke), uspjeli su pobijediti strah od debelih knjiga, te su samostlno rješavali zadatke služeći se enciklopedijom, rječnikom, pravopisom i leksikonom.

Istraživali su i proučavali mudre i lijepe izreke o knjigama i čitanju, te su na kreativan i maštovit način uredili dio svog čitateljskog kutka u učionici.

 [više]

SVI SVETI

Autor: Alma Hess, 1. 11. 2020. 16:20

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana učenici 2. razreda uredili su pano u svojoj učionici.

Dok se prisjećamo svojih dragih pokojnika i pohodimo groblja svima želimo da u miru i molitvi provedu produženi vikend sa svojim obiteljima.

       

 [više]

LJEPOTE MOJE DOMOVINE

Autor: Alma Hess, 1. 11. 2020. 16:06

Učenici 3. i 4. razreda, te Kreativni knjižničari uključili su se u eTwinning projekt "Ljepote moje domovine".

Cilj ovog projekta je proširiti znanje o različitim krajevima naše domovine, te upoznati brojne druge kulture. Kroz druženje s učenicima iz različitih krajeva naše domovine i šire, učenici će upoznati prirodne posebnosti i kulturno povijesne znamenitosti, te će razvijati ljubav prema domovini i odgovorno ponašanje prema nasljeđu svojih predaka.

Učenici su svoj razred i grad predstavili simboličnim logom koji su izradili na kreativan način.

       

 [više]

VOLIMO MLIJEKO

Autor: Alma Hess, 1. 11. 2020. 15:45

Učenici 2. i 4. razreda prijavili su se na  kreativni likovni natječaj "Volim mlijeko" koji devetu godinu zaredom raspisuje Dukat d.d.

Tema ovogodišnjeg natječaja je planeta Zemlja. Zanimljive radove učenika poslali smo na pravu adresu. Nadamo se da će baš oni biti odabrani kao najmaštovitiji i da će krasiti pakiranja Dukat mlijeka.

 

              

 [više]

PUTOVIMA FRANKOPANA

Autor: Alma Hess, 31. 10. 2020. 21:02

Projekt Primorsko goranske županije pod nazivom "Putovima Frankopana" pokrenut je 2005. godine s ciljem obnove, očuvanja i zaštite frankopanske materijalne i nematerijalne baštine.

Učenici  naše škole su se za ovaj projekt pripremali još prošle školske godine, ali zbog pandemije projekt je bio odgođen.

Ove školske godine projekt će se odvijati na nešto drugačiji način. Svojim likovnim uratcima učenici naše škole podržali su realizaciju projekta, a motivaciju su pronašli čitajući slikovnice koje su vezane za pojedinačne lokalitete i povijesne osobe našega kraja.

                

Ostale uratke učenika pogledajte pod opcijom više.                        

 [više]

DAN KRAVATE

Autor: Alma Hess, 20. 10. 2020. 16:00

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dan kravate.

Učenici 1. i 2. razreda napravili su svoje kravate koje su ukrašavali na razne načine. Njihovim trudom nastale su jednobojne, šarene, dugačke i kratke kravate, te kravate s motivima hrvatske baštine. 

Noseći svoje kravate učenici su se osjećali svečano, otmjeno, odraslo i neobično. 

Znate li da kravatu možemo zavezati na više od 80 načina? Pokušali smo mi, pokušajte i vi!

Ostale uratke naših učenika pogledajte pod opcijom više.

 [više]

SVJETSKI DAN PJEŠAČENJA

Autor: Alma Hess, 15. 10. 2020. 13:48

Učenici 4. razreda obilježili su Svjetski dan pješačenja. Priključili su se "pješacima" diljem svijeta, te su aktivnom šetnjom ulicama grada podsjetili građane da je pješačenje učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, te najjednostavniji oblik očuvanja i unapređenja zdravlja.

Učenicima i učiteljici pridružila se i knjižničarka Paula Mikeli.

Ostale fotografije pogledajte pod opcijom više.

 [više]

DANI KRUHA

Autor: Alma Hess, 15. 10. 2020. 13:29

Kao i svake godine i ovog smo listopada na nešto drugačiji način obilježili Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Učeniici 1. i 2. razreda ukrasili su svoje učionice likovnim uratcima na temu kruha i krušnih proizvoda.

Duhovni plodovi ovog prigodnog datuma osjećali su se u zajedničkom i radosnom druženju.

      

 [više]

SVJETSKI DAN POŠTE

Autor: Alma Hess, 11. 10. 2020. 13:37

Učenike četvrtog razreda posjetila je knjižničarka Paula Mikeli, koja je prigodnom prezentacijom učenicima predstavila Svjetski dan pošte. Tom prigodom knjižničarka je učenike uvela u svijet pošte i poštanskih marki, a oni su uz pomoć učiteljice naučili kako pravilno pisati i adresirati pismo.

Moto ove razredne aktivnosti je bio "Pismo pošalji i svjetski dan pošte proslavi!", što su učenici naravno i učinili. Napisali su pisma dragim osobama, na njih zalijepili poštanske marke, prošetali do pošte na Primorju te ih ubacili u poštanski sandučić. 

Sada s nestrpljenjem očekuju reakcije dragih nam osoba! 

Ostale fotografije pogledajte pod opcijom više.

 [više]

DJEČJI TJEDAN

Autor: Alma Hess, 11. 10. 2020. 13:16

Budući da zbog epidemioloških preporuka učenici različitih razrednih odjela nisu u mogućnosti družiti se, povezali su se svojim likovnim radovima, te su na taj način obilježili tradicionalnu godišnju akciju Dječji tjedan. Napravili su zajedničku zastavu prijateljstva koja krasi školski hodnik, a podsjeća na zajedništvo i suradnju.

Zastavu prijateljstva pogledajte pod opcijom više.

 [više]

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Autor: Alma Hess, 11. 10. 2020. 12:51

U našoj školi svake godine obilježavamo dan posvećen životinjama, njihovim pravima i blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema životinjama. Ovaj važan datum obilježava se širom svijeta, a ima za cilj upozoriti na položaj ugroženih životinja i povećati svijest o njihovim problemima.

Naši učenici poručuju da vole i čuvaju svoje kućne ljubimce koje vam predstavljaju na našoj maloj izložbi.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN NENASILJA

Autor: Alma Hess, 3. 10. 2020. 18:36

Međunarodni dan nenasilja obilježava se 2. listopada, a  ustanovljen je 2007. godine. Tog datuma rođen je Mahatma Gandhi začetnik filozofije nenasilnog otpora koji je svojim djelovanjem postao simbol nenasilne borbe za mir.

Prateći njegovu misao "sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih" učenici 2. razreda priključili su se obilježavanju toga dana širenjem poruka nenasilja.

 [više]

RADIONICA GRAFIČKOG DIZAJNA

Autor: Alma Hess, 3. 10. 2020. 18:12

Već drugu godinu zaredom učenica 4. razreda Emilijana Turecki aktivno je sudjelovala na radionici grafičkog dizajna koja se prošli vikend održala u Domu kulture Matija Mažić u Bakru.

U sklopu manifestacije "Bakarska škola vizualnog dizajna Ba-haus 2020" Emilijana je dobila diplomu za ovogodišnji rad. Tema radionice je bila izrada plakata za Smotru zborova. Čestitamo Emilijani! smiley

             

 [više]

PRVI PUT U GLAZBENOM STUDIJU

Autor: Alma Hess, 21. 9. 2020. 17:27

Učenici 4. razreda posjetili su glazbeni studio.Tamo su snimili prvu od tri zavičajne pjesme koje je za njih napisala njihova učiteljica. Vidno uzbuđeni zbog prvog posjeta glazbenom studiju učenici su  cijeli dan pjevušili zavičajne pjesme, stoga vjerujemo da će im ovaj posjet ostati u lijepom sjećanju.

Kako je protekao dan u glazbenom studiju pogledajte pod opcijom više.

   

 [više]

PRVAŠIĆI U KNJIŽNICI

Autor: Alma Hess, 21. 9. 2020. 16:59

Gradska knjižnica Bakar ugostila je naše male prvašiće.U pratnji svoje učiteljice Klare Turina učenici 1. razreda učlanili su se u knjižnicu kao pravi čitači.

Nakon dobrodošlice prvašićima knjižničarka je pripremila zanimljivo druženje s djecom s ciljem upoznavanja pojmova knjižnice, knjižare, pravila posuđivanja knjiga, ponašanja u prostoru knjižnice, čuvanja književnog inventara... Ručice u zraku potvrdile su da su sve upute prvašići pozorno slušali.

Za kraj učenici su obećali da će se što češće družiti s knjigama jer će na taj način upoznati jedan drugačiji, bogatiji i poseban svijet. 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Autor: Alma Hess, 12. 9. 2020. 17:12

Međunarodni dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna, a ima za cilj osnažiti ulogu pismenosti, odnosno upozoriti na problem nepismenosti. Milijuni ljudi diljem svijeta nisu ostvarili ovo osnovno ljudsko pravo, stoga se organiziraju događanja koja prepoznaju važnost pismenosti za pojedinca i zajednicu.

I naši učenici su se uključili u obilježavanje ovog važnog datuma. U sklopu Čitalačke grupe učenici 4. razreda su organizirali natječaj za one koji su pročitali najviše knjiga u protekloj godini i naslove zabilježili u svoje čitateljske putovnice. Dogovorili su neke nove aktivnosti: Čitam ti pjesmu ujutro, Petominutna priča, Pričam sebi, pričam tebi... Na taj način učenici razvijaju vještine čitanja, pisanja, te usmenog i pisanog izražavanja.

Učenici 2. razreda likovno su se uzražavali, te su uređivanjem prigodnog kutka u svojoj učionici obilježili ovaj važan datum. Na taj način podsjetili su sve nas na važnost pismenosti, kako osnovnih vještina pisanja i čitanja, tako i svih drugih vrsta i dimenzija pismenosti.

 [više]

SRETNO PRVAŠIĆI!

Autor: Alma Hess, 12. 9. 2020. 16:47

 

 [više]

DOBRODOŠLICA UČENICIMA

Autor: Alma Hess, 5. 9. 2020. 22:23

Početak svake školske godine je radosno vrijeme kako za djecu tako i za sve učitelje i roditelje. Bilo da je riječ o prvašićima koji će prvi put sjesti u školske klupe ili onima koji se u njih vraćaju, škola je oduvijek bila i uvijek će biti mjesto na kojem iz godine u godinu rastemo.

Svim našim učenicima želimo da u ovoj školskoj godini dobrota, prijateljstvo, ljubav i pravednost budu jednako važni kao matematika, glazbeni, priroda i društvo... Prvašićima želimo dobrodošlicu uz želju da im školski dani budu sretni, a početak nove školske godine, početak razdoblja koje će im ispuniti djetinjstvo i biti cijeloga života lijepa uspomena.

Dragi učenici, očekujemo  vas u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine u 7.45 sati na školskom igralištu. 

Vaše učiteljice Klara, Vesna, Ksenija i Alma!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 GRB ŠKOLE

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

OGLASNA PLOČA
ŠKOLSKI KALENDAR 20./21.

 

Priloženi dokumenti:
SKOLSKI KALENDAR 20.-21..pdf

KORISNI LINKOVI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2020.

Ukupno: 6251
Ovaj mjesec: 5844
Ovaj tjedan: 1608
Danas: 35
Rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A E I K L N O P U Z
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 13)

bez opisa

Potraži izraz:
PRIJAVI NEZAKONITOSTI

CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju