preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

O nama

Autor: Silvija Blažina, 24. 10. 2018. 11:32

Produženi boravak ove školske godine broji ukupno 46 učenika podijeljenih u dvije skupine. Skupinu 1. i 3. razreda vodi učiteljica Silvija Blažina, a skupinu 2. i 4. razreda vodi učiteljica Albina Brašnjić Keleminec. 

[više]

Jesen u produženom boravku

Autor: Silvija Blažina, 22. 10. 2018. 19:33

Povratkom u školske klupe nakon dugog i toplog ljeta, ubrzo nam je stigla kraljica boja i šarenila, naša divna Jesen. Učenici su s učiteljicama u produženom boravku marljivo sakupljali plodove jeseni, bojali, crtali, otiskivali, rezuckali... Sve to je urodilo divnim radovima te smo ukrasili školu kako nam hladni jesenski dani i ne bi bili tako hladni. Učenici su s radošću izrađivali radove na temu jeseni. Pa kako i ne bi kad je tako krasna!

[više]

Talent Show

Autor: Silvija Blažina, 2. 5. 2018. 19:24

U našoj se školi u petak, 27. travnja 2018. godine održao Talent Show za učenike produženog boravka.

Učenici su se marljivo pripremali za sam nastup. Točke u kojima su iskazali svoje talente su bili raznovrsne pa je bilo pjesme, plesa, crtanja, stand up komedije, ali i hvalevrijednog talenta jednog od učenika prvog razreda, a to je prepoznavanje zastava svijeta.

Nakon samog showa, učenici su glasovali za dvije točke koje su po njihovom mišljenju bile najbolje. 

Prvo mjesto je osvojila učenica 2. razreda Evelin Užar, drugo mjesto je osvojio učenik 1. razreda Niko Vučinić, a treće mjesto dijele Benjamin Talan, učenik 3.razreda te učenice 1. razreda Lana Cuculić i Elena Mraović. 

Svim učenicima podijeljene su i diplome koje su učenici također sami izrađivali te utješne nagrade kao što su lizalice. 

Učenici su bili oduševljeni samim showom kao i dobivenim nagradama, a ono što je najvažnije, nije bilo suza već samo pitanja: "Hoćemo li opet imati Talent Show?!"

  

   

  

  

  

  

  

  

  

 

[više]

Eko tjedan u produženom boravku

Autor: Silvija Blažina, 2. 5. 2018. 11:30

Produženi boravak ove je godine posvetio puno vremena obilježavanju Dana planeta Zemlje. Dok su učenici prvog razreda izrađivali svoju eko slikovnicu, drugi, treći i četvrti razred bavio se uvježbavanjem lutkarske predstave "Oblak Zamazanko". Lutke za predstavu izradili su sami.

Zajedničkim snagama učenici svih četiriju razreda napravili su društvenu igru „Čovječe, razvrstaj smeće“. Ova eko igra podsjeća na popularnu igru „Čovječe ne ljuti se“, ali su za njezinu izradu korišteni otpadni materijali poput čepova, kutijica, recikliranog papira i sl. Pobjednik igre je onaj igrač koji prvi „razvrsta smeće“ u za to predviđeni spremnik,  odnosno prvi pospremi čepove određene boje u svoju kućicu.

                    

Nadalje, učenici su rješavali premetaljke i labirinte na temu ekologije, a razveselili su se i pjevanjem pjesme „Eko obitelj“.

Svoju zrelost i ekološku osviještenost učenici su pokazali u raspravi nakon odgledanih prezentacija „Dan planete Zemlje“ i „Zaštita i čuvanje okoliša“. Sudeći prema njihovim razmišljanjima i idejama, možemo biti mirni da Zemlju ostavljamo u dobrim rukama.

Svoje misli i ideje učenici su napisali u obliku eko poruka i izradili veliki plakat kako bi zaključili ovaj ekološki tjedan u produženom boravku.

[više]

Halloween u našoj školi

Autor: Silvija Blažina, 1. 11. 2017. 18:16

Budući da je dio učenja i učenje kulturnih običaja drugih zemalja i drugih jezičnih područja naši učenici su se pripremili za obilježavanje Halloweena tj. Noći vještica.

Halloween se slavi prije svega u SAD-u, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu i obilježava se 31. listopada svake godine.

Tim povodom su učenici produženog boravka uz pomoć učiteljica izradili prigodni ukras te učili o samoj tradiciji i običajima vezanim uz slavlje Halloweena.

 

[više]

Svjetski dan štednje

Autor: Silvija Blažina, 1. 11. 2017. 18:08

Današnji dan posvetili smo Svjetskom danu štednje!

Tom prigodom učenici su izradili vesele kasice prasice. One su prvi doticaj svakog djeteta s pojmom štednje i poticaj svakom da uštedi poneki novčić i ostvari neku želju.

Učenici su zajedno sa učiteljicama uživali u izradi svojih kasica. Nadamo se da ćemo i uštedjeti pokoji novčić do kraja školske godine.

[više]

PRODUŽENI BORAVAK 2017./ 2018.

Autor: Silvija Blažina, 25. 10. 2017. 14:28

 

 

U produženi boravak Područne škole Škrljevo ove godine upisano je 50 učenika, od toga čak 19 prvašića. Učiteljica Albina Brašnjić zadužena je za rad s prvašima, a učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda i dalje vodi učiteljica Silvija Blažina.

   Nakon nastave, po dolasku u produženi boravak, učenici s učiteljicama odlaze van na svježi zrak, ukoliko to dozvoljavaju vremenske prilike. Naše veliko dvorište ispod škole, blizina parka i igrališta ispred škrljevskog Doma kulture omogućuju nam kvalitetno  i raznovrsno provođenje aktivnosti na otvorenom. Kišne i hladne dane iskorištavamo za likovno, literarno i  glazbeno stvaralaštvo, društvene igre i pokoji crtani ili dokumentarni film. 

   Zbog velikog broja učenika ručak se odvija u dvije grupe, a kako bi sva djeca dobila svoj fini obrok, brine se naša teta Adrijana Kauzlarić

 

   Nakon kratkog odmora, siti i zadovoljni, učenici pišu domaće zadaće. 

Radni dan završavamo ponovnim odlaskom na zrak ili se, u slučaju lošeg vremena, učenici igraju u učionicama. Učenici koji ostaju do samog kraja radnog dana pomažu učiteljicama u čišćenju učionica.

 

   Učiteljice se trude da učenicima omoguće siguran i ugodan boravak u školi, a da u tome uspijevaju govori nam najčešća reakcija djece po dolasku njihovih roditelja: „Pa što VEĆ moram ići doma?“

 

 

 

 

 

   

 

[više]

O nama

Autor: Linda Pavletić Miharija, 13. 3. 2017. 15:03

Produženi boravak u PŠ Škrljevo ove godine broji 38 učenika, od toga šesnaest učenika prvog, osam učenika drugog, jedanaest učenika trećeg i tri učenika četvrtog razreda.

Zbog velikog broja upisane djece, pogotovo prvaša, ove je godine rad organiziran u dvije skupine. Učiteljici Silviji Blažini pridružila se učiteljica Leonarda Ban. Dolaskom druge učiteljice izuzetno je poboljšana kvaliteta rada i sigurnost djece u produženom boravku.

Kako bi učenici popodnevne sate proveli što kvalitetnije i zabavnije, učiteljice se prilikom planiranja aktivnosti trude obuhvatiti sva odgojno – obrazovna područja: jezično – komunikacijsko, matematičko – prirodoslovno, tehničko – informatičko, društveno – humanističko, kulturno – umjetničko i djeci najdraže tjelesno – zdravstveno područje.

Jednostavnije rečeno, kombinacija rada i zabave recept je za uspješan rad produženog boravka.

Održavanjem čistoće učionica i okoliša škole, kod učenika se razvija pozitivan odnos prema prostoru u kojem borave.

Inspirirani predstavom Luda šuma, nakon posjeta HKD-u na Sušaku, izradili smo vlastite instrumente i zasvirali.

Učenici i učiteljice trude se da škola uvijek bude lijepo uređena.

 

[više]

 


Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > PŠ ŠKRLJEVO  > PRODUŽENI BORAVAK - ŠKRLJEVO
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju