preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

 > Naslovnica

INFORMIRAJTE SE NA VRIJEME ... Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 20. 4. 2018. 08:04

Objavljena je ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

Kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upisi u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u od 25. svibnja 2018. do 31. svibnja 2018.

Sve informacije vezane za upis u srednje škole u školskoj godini 2018./2019. možete pronaći kliknuvši na sljedeću poveznicu:

https://www.ucenici.com/detaljan-vodic-upise-srednje-skole

Prijave u srednje škole će se vršiti na stranici www.upisi.hr.
Na toj stranici možete pronaći i Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole.

Priprema za upis u Trgovačku i tekstilnu školu u Rijeci, za smjer Dizajner odjeće, održat će se u subotu, 12. i 26. 5. 2018. s početkom u 9,00 sati. Pripreme koje obuhvaćaju crtanje i slikanje održat će se u prostorijama Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci. Pribor za rad je osiguran te ga nije potrebno donositi.

[više]

Primjerena odjeća za učenike i učenice

Autor: Linda Pavletić Miharija, 13. 6. 2017. 12:30

Poštovani roditelji, drage učenice i učenici!

Dolaskom toplih ljetnih dana neki naši učenici i učenice zaboravljaju na pravila odjevanja u školi pa stoga podsjećamo na članak 22. Kućnog reda Osnovne škole Bakar.

Prilikom boravka u školi učenici su dužni biti uredni i primjereno odjeveni:
za učenice je neprikladno dolaziti u prekratkim suknjama, kratkim hlačama, majicama s naramenicama i dubokim dekolteom te otkrivenog trbuha, a za učenike je neprikladno biti u potkošulji ili majicama sličnim potkošuljama i kratkim hlačama iznad koljena – šorcu ili kratkoj sportskoj opremi.

Primjerenim odjevanjem pokazujemo poštovanje prema instituciji u kojoj boravimo i ljudima kojima smo okruženi. Zahvaljujemo vam na razumijevanju.

[više]

ŠKOLA U PRIRODI

Autor: Alma Hess, 19. 4. 2018. 07:12

Učenici 4. razreda  matične škole, PŠ Škrljevo i PŠ Krasica sa svojim učiteljicama  proveli su  tri dana u školi u prirodi, u vremenu od 18.4. do 20.4.2018. godine. Učenici su bili smješteni u toplicama Terme Tuhelj, a posjetili su  Zagreb, Kumrovec, Krapinu, Hum na Sutli, dvorac Trakošćan i druga zanimljiva mjesta. 

Naši četvrtaši su se lijepo proveli,  stekli  su puno znanja na poseban i drugačiji način, te se bogatiji za  jedno novo iskustvo sretni i zadovoljni vratili kući.smiley

[više]

Da se ne zaboravi ...

Autor: Linda Pavletić Miharija, 14. 3. 2018. 08:20

U sklopu projekta "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" i naši osmaši su posjetili Vukovar. U periodu od 11. ožujka 2018. do 13. ožujka 2018. boravili su u gradu heroju i sudjelovali u terenskoj nastavi koja je za njih bila organizirana.

Cilj projekta je naučiti djevojčice i dječake što se događalo u Hrvatskoj i Vukovaru početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, na mjestima gdje se to stvarno događalo i od ljudi koji su sve to stvarno i proživjeli.

Kroz cijeli projekt provlači se misao da se iz povijesti treba učiti, ali i da se treba okrenuti budućnosti i ne dozvoliti da strahote iz prošlosti zakoče život. Život treba ići dalje. To je najveća kazna onima koji su počinili zločine, a onima koji su nam omogućili svojom žrtvom da danas živimo sigurno i mirno, dugujemo da se njihova žrtva nikada ne zaboravi.

[više]

Opasnost uz željezničku prugu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 20. 2. 2018. 20:24

Upozoravamo roditelje i učenike na opasnosti dječje igre uz željezničku prugu i penjanja na željezničke vagone. U privitku možete pročitati Brošuru sa savjetima.

[više]

Novoopremljena informatička učionica

Autor: Linda Pavletić Miharija, 9. 2. 2018. 11:17

Nakon dugog očekivanja, napokon je i naša informatička učionica zablistala u punom sjaju. Opremljena s 23 nova računala, učionica u potpunosti udovoljava potrebama naših učenika. Napokon smo omogućili da svaki učenik prati nastavu samostalno radeći na svom računalu te potpuno spremni možemo dočekati jesen i uvođenje informatike kao obveznog predmeta u pete i šeste razrede.

Ima li boljeg načina za proslaviti 20 godina od uvođenja informatike u našu školu?

[više]

Novi akvarij

Autor: Linda Pavletić Miharija, 9. 2. 2018. 11:13

Od drugog polugodišta naša škola ima nove stanare. Tihi su, mirni i skromnih zahtjeva, ali svejedno nitko ne može proći pokraj njih, a da ih ne pogleda i ne pozdravi. Uljepšali su nam školu i razveselili i male i velike učenike.

[više]

Dan pod maskama ...

Autor: Linda Pavletić Miharija, 9. 2. 2018. 10:56

U petak 9. veljače, naši su učenici proveli školski dio dana maskirani u vesele, šarene i maštovite maske. Pokazali su kreativnost i obilje ideja, nasmijali su nas i razveselili, a dan su završili plesom pod maskama.

        

[više]

Upisi u prvi razred

Autor: Linda Pavletić Miharija, 16. 1. 2018. 19:26

PRIJAVA DJETETA ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019.

Pozivaju se roditelji djece koja su rođena od 1. 4. 2011. godine do 31. 3. 2012. godine da prijave svoje dijete za upis u prvi razred osnovne škole.

Prijavu za upis treba izvršiti u tjednu od ponedjeljka 22. do petka 26. siječnja  2018. godine.

MATIČNA ŠKOLA u Bakru: od 8,00 do 12,30 sati kod pedagoginje škole ili u popodnevnim satima do 16,00 sati kod učiteljica razredne nastave

PODRUČNE ŠKOLE Krasica, Škrljevo i Kukuljanovo: od 8,00 do 16,00 sati kod učiteljica razredne nastave

Za prijavu djeteta potrebni su:
- preslika osobne iskaznice roditelja ili potvrda o promjeni mjesta prebivališta odnosno boravišta
- rodni list djeteta

[više]

Božićne karaoke

Autor: Linda Pavletić Miharija, 22. 12. 2017. 07:56

PRODUŽENI BORAVAK

MIJA, VANESSA, DORA, ANTEA I LANA s razrednicom VALENTINOM

PETRA, MIJA, VANESSA, SARAH, DORA, ANTEA, LANA I IVONA

NIKA, PAOLA, LORENA I NIKOLINA

 

LUCIAN                                                CHIARA

 

KRISTIAN                                       LARA I STEFANY

KORNELIA I FILIP

NIKA

3. RAZRED

[više]

Naše masline

Autor: Linda Pavletić Miharija, 20. 12. 2017. 22:11

Sretni smo kada možemo ubrati plodove svoga rada i truda. Zasađene prije deset godina, brižno njegovane i čuvane, masline iz našeg školskog vrta i ove godine nas nagrađuju svojim sočnim i mirisnim plodovima.

 

  

[više]

Božićni sajam

Autor: Alma Hess, 19. 12. 2017. 19:07

Naši učenici bili su dijelom božićne bajke koja se ovih dana održava u našem gradu.
Svoje likovne radove te prigodne božićne ukrase izložili su na Božićnom sajmu. 
U svečanom dijelu programu naši najmlađi učenici predstavili su se pjesmom, plesom i recitacijama.

[više]

Radionice tehničke kulture

Autor: Linda Pavletić Miharija, 8. 12. 2017. 14:05

Prva radionica manifestacije „Susreti mladih modelara“ Primorsko-goranske županije održala se 7. prosinca 2017. u Osnovnoj školi Bakar. Sudjelovalo je 40-ak učenika petih razreda. U prvom dijelu radionica učenici su upoznali osnovne alate, rezbarski luk i postupke za obradu modela i započeli su s izradom zvrka.

Marljivi učenici  izbrusili su svoje zvrkove i ukrasili ih šarenim i veselim bojama. Ovim radionicama želi se ukazati na tradiciju modelarskih znanja i kreativnosti u Primorskoj-goranskoj županiji, a time stvoriti dodatna vrijednosti iskustvenom i spoznajnom učenju mladih u području tehničke kulture.

Sljedeća radionica planirana je za 11. prosinca 2017. U njoj će sudjelovati učenici šestog razreda Osnovne škole Bakar.

    

   

[više]

Posjet knjižnici

Autor: Linda Pavletić Miharija, 4. 12. 2017. 11:34

U petak, 1. prosinca 2017. godine dvanaestero učenika sedmih i osmih razreda posjetilo je Sveučilišnu knjižnicu i Gradsku knjižnicu u Rijeci.

Najprije su odslušali zanimljivu prezentaciju u Sveučilišnoj knjižnici, a potom obišli njene prostorije za učenje i spremišta.

Potom su upoznali odjel Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka u kojem se nalazi beletristika.

Nakon toga obišli su odjel Palače Modello u kojem se nalazi stručna literatura. Učenicima je najzanimljivije bilo samostalno pretraživati i prelistavati literaturu koja ih zanima. Bili su zadivljeni mirnom i ugodnom atmosferom koja prevladava u knjižnicama, a neki su čak razmišljali i da se učlane.

 

[više]

Proslava župnog blagdana

Autor: Alma Hess, 4. 12. 2017. 09:56

Učenici naše škole proslavili su župni blagdan Sv. Andrija apostol. Sudjelovali su na svečanoj svetoj misi za učenike i djelatnike škole. Misno slavlje predvodio je bivši župnik mons. Vosilla te vlč. Nikica.

Uz zajedničku molitvu, pjesmu i druženje učenici i njihovi učitelji  proslavili su blagdan župe.

     

   

[više]

Zabrana uporabe mobitela bez dozvole učitelja!!!!

Autor: Linda Pavletić Miharija, 21. 11. 2017. 09:12

Zbog učestalih problema vezanih uz uporabu mobilnih uređaja, učenicima se najstrože zabranjuje uporaba mobilnih uređaja tijekom boravka u svim prostorima škole.

Učenici smiju koristiti mobilni uređaj (radi kontakta s roditeljima) samo uz prethodnu dozvolu učitelja, ravnateljice ili pedagoginje škole.

Svoje mobilne telefone učenici na svoju odgovornost nose u školu i čuvaju u svojim školskim torbama. Mobiteli moraju imati stišan zvuk zvona kako ne bi ometali nastavni proces. 

Ukoliko učenik prekrši ovo pravilo, mobilni uređaj će mu biti oduzet i predan razrednici ili razredniku koji će ga pohraniti na sigurno, u svoj kabinet ili u tajništvo škole i obavijestit će roditelja o terminu kada može doći po mobilni uređaj svoga djeteta.

[više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Alma Hess, 19. 11. 2017. 19:57

I ove godine sjećamo se grada heroja...Promišljamo o žrtvama, stradanjima, poginulim braniteljima, ljubavi prema domovini.

U našoj školi s poštovanjem i ljubavlju obilježili smo Dan sjećanja na  Vukovar. Zapalili smo svijeće za sve vukovarske žrtve. Svjetla su ostala svijetliti i u noći, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva, kojem nas je učio, okupio i ujedinio Vukovar.

 

                           

[više]

Naša ekskurzija

Autor: Linda Pavletić Miharija, 18. 9. 2017. 18:55

Osnovne škole se najviše sjećamo po završnoj ekskurziji. Naši ovogodišnji osmaši svoju nezaboravnu trodnevnu ekskurziju proveli su u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju